Cu afaceri estimate la peste 13 milioane de lei în 2021, Clinica Zetta anunță o nouă premieră medicală

NewMoney 09/06/2021 | 12:25 Ştiri
Cu afaceri estimate la peste 13 milioane de lei în 2021, Clinica Zetta anunță o nouă premieră medicală

Cu aproximativ 1.080 de intervenții realizate în primele cinci luni ale acestui an și afaceri estimate să atingă peste 13 milioane de lei în 2021, Clinica Zetta anunță o intervenție în premieră pentru România.

În urma acestei intervenții, o femeie își poate folosi din nou brațul drept, după ce, în ultimii ani, își pierduse funcțiile umărului. Este vorba despre artroscopie de umăr cu repararea tendoanelor coafei rotatorilor și neuroliza endoscopică minim invazivă a plexului brahial, realizată de dr. Andrei Popescu, ortoped supraspecializat internațional.

În interiorul Clinicii Zetta s-a investit într-un departament special pentru artroscopie, iar venirea doctorului Andrei Popescu din Franța a coincis și cu dezvoltarea segmentului de chirurgie a umărului. Acesta a creat o rutină chirurgicală supraspecializată a umărului și tratează frecvent, printre altele, rupturi de coafă a rotatorilor, instabilitatea umărului – umărul dislocat, artroza de umăr sau sindroamele dureroase de tip subacromial.

Potrivit unui comunicat de presă al Clinicii Zetta, pacienta, în vârstă de 55 de ani, a supraviețuit cancerului la sânul drept cu ajutorul mastectomiei, chimioterapiei și radioterapiei, însă, în ultimii ani, funcția umărului drept s-a agravat fără o explicație obiectivă. ”Diagnosticul este unul foarte complex, mai ales din cauza lanțului cauzal neobișnuit: radioterapia pentru tratamentul cancerului de sân a dus la fibrozarea țesuturilor din jurul nervilor care comandă sau transmit mișcările și sensibilitatea în membrul superior, mușchiul deltoid a paralizat parțial, iar coafa rotatorilor – tendoanele care comanda mișcarea în umăr – s-a rupt din cauza efortului ridicat de a compensa lipsa funcției deltoidului”, spune dr. Andrei Popescu, în același comunicat.

Tehnica chirurgicală folosită este minim invazivă și a fost făcută la un nivel foarte avansat în cadrul Clinicii Zetta. Această operație endoscopică s-a realizat cu 4 incizii în umăr a câte 5 mm fiecare, prin care au fost introduse camera video (artroscopul) și instrumentele de lucru speciale. Prin comparație, alternativa chirurgicală clasică presupune deschiderea pieptului, fracturarea iatrogenă controlată a claviculei, urmată de repararea ei pentru a avea acces deschis la nervii afectați.

În primele cinci luni ale acestui an, în cadrul Clinicii Zetta au fost realizate aproximativ 1.080 de intervenții, dintre care 56% reprezintă serviciile medicale estetice, iar restul înseamnă servicii de chirurgie plastică reconstructivă și alte specialități conexe, precum ortopedie, chirurgie vasculară, dermatologie. Unul dintre cele mai îndrăznețe proiecte ale Clinicii a fost început în anul 2019 și finalizat anul acesta. Este vorba despre o investiție de 1,5 milioane de euro, care a vizat transformarea Clinicii, situată în nordul Bucureștiului, în spital, cu mai multe săli de intervenție.

Pentru 2021, Clinica Zetta mizează pe o cifră de afaceri de aproximativ 13,23 milioane de lei, cu aproape 20% mai mult decât nivelul înregistrat în anul precedent, datorită, printre altele, creșterii numărului celor care aleg să se trateze în clinicile private pentru a evita spitalele de stat. În prezent, circa 90% din veniturile totale ale clinicii vin din operații, iar restul de 20% înseamnă proceduri de cabinet, consultații, medicină estetică și alte specializări conexe.