CTP își continuă dezvoltarea în vestul țării și investește 15 milioane de euro într-un nou parc logistic la Cluj

Gabriel Bucur 14/09/2017 | 14:18 Ştiri
CTP își continuă dezvoltarea în vestul țării și investește 15 milioane de euro într-un nou parc logistic la Cluj

Dezvoltatorul și administratorul de parcuri industriale și logistice CTP va investi 15 milioane de euro în dezvoltarea unui nou proiect, în apropiere de orașul Cluj-Napoca, anunță compania.

Noul parc logistic, denumit CTPark Cluj II, va fi amplasat în localitatea Florești și va avea o suprafață totală închiriabilă de 29.000 de metri pătrați, din care aproape 8.000 de metri pătrați sunt deja închiriați. Totodată, precizează reprezentanții CTP, halele vor avea o deschidere de peste 145 de metri și o înălțime utilă de 12 metri.

Poziționat la ieșirea din oraș, pe sensul de mers Cluj-Napoca – Oradea, cu acces direct din DN1 și Drumul European 60, CTPark Cluj II va fi construit pe un teren cu o suprafață de 65.000 de metri pătrați. Proiectul se află în faza de autorizare, design și licitație pentru subcontractori. Lucrările urmează să fie finalizate în două etape: prima în martie 2018, iar a doua în ultima jumătate a anului viitor.

Compania are planuri și cu celălalt parc din județul Cluj, CTPark Cluj I, aflat în localitatea Apahida, cu o suprafață de 23.000 de metri pătrați, finalizat anul trecut. CTP investește circa 4,5 milioane de euro pentru a extinde parcul cu 10.500 de metri pătrați, iar clădirea, finalizată până în luna noiembrie, este destinată retailerului Profi.

„Primim din ce în ce mai multe solicitări din zona Clujului, care atrage în ultimii ani investitori de calibru din domenii ca: IT, automotive, FMCG, industria textilă, tehnologie (…) ceea ce generează o nevoie tot mai accentuată de noi spații de depozitare și producție. Investițiile recente, îmbunătățirile semnificative aduse infrastructurii și apropierea de granița vestică sunt toate atuuri (…)”, a declarat Ana Dumitrache, Country Head al CTP România.

CTP își continuă extinderea accelerată în România, în special în vestul țării, unde cererea de spații logistice și industriale de clasă A a crescut considerabil în ultimii ani.

Recent, CTP a achiziționat două parcuri logistice în orasele Ineu și Salonta, din vestul țării, cu o suprafață închiriabilă totală de 37.000 de metri pătrați. De asemenea, compania a demarat lucrările la extinderea cu 32.000 de metri pătrați a CTPark Timișoara, cu o investiție de peste 13 milioane de euro.

În următoarea perioadă, planurile de dezvoltare ale CTP în vestul țării vizează orașele Turda și Deva.

În România, CTP este cel mai mare dezvoltator și administrator de spații logistice și industriale de clasa A, cu 650.000 de metri pătrați, suprafață închiriabilă, în zece orașe: Arad, București, Cluj-Napoca, Deva, Ineu, Pitești, Salonta, Sibiu, Timișoara, Turda.

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.