CTP investește 3 milioane de euro în tehnologii ecologice

Gabriel Bucur 17/08/2017 | 16:58 Ştiri
CTP investește 3 milioane de euro în tehnologii ecologice

CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, a anunțat că investește trei milioane de euro în modernizarea sistemului de iluminare din CTPark Bucharest West, pentru a reduce consumul de energie.

Investiția de 3 milioane de euro va duce la o scădere cu 30% a consumului de energie, economisire considerată de reprezentanții CTP drept „un enorm avantaj pentru chiriași”. De asemenea, spațiile beneficiază de sisteme de ventilație de ultimă generație, echipamente speciale de aer condiționat și sisteme de impermeabilizare care cresc eficiența energetică a clădirilor.

Totodată, compania se pregătește să obțină certificarea BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology) pentru parcul logistic CTPark Bucharest West. „Certificarea internațională BREEAM va reflecta normele de sustenabilitate peste nivelul actual al pieței după care sunt construite depozitele CTP”, anunță compania.

Certificarea BREEAM pentru activele logistice este o noutate în România. „Ne-am propus să stabilim noi standarde de calitate pentru sectorul logistic din România, unde certificările pentru construcții verzi nu reprezintă o practică prea întâlnită. CTP nu va deveni doar proprietarul de parcuri logistice și industriale cu cea mai mare suprafață și cu cel mai accelerat ritm de creștere din țară, dar și primul care să le ofere chiriașilor săi depozite care încorporează tehnologii ale viitorului, fiind recunoscute internațional prin certificarea BREEAM”, a declarat Ana Dumitrache, Country Head al CTP România.

BREEAM este cel mai important program internațional de certificare a performanței ecologice a clădirilor și este folosit pentru proiecte de planificare generală, infrastructură și clădiri. Această metodă măsoară gradul de sustenabilitate într-o serie de categorii ce variază de la energie la ecologie.

În România, CTP este cel mai mare dezvoltator și administrator de spații logistice și industriale de clasa A, cu 615.000 de metri pătrați, suprafață închiriabilă, situați în opt orașe: Arad, București, Cluj-Napoca, Deva, Pitești, Sibiu, Timișoara și Turda.

 


FOTO: Mediafax

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.