CTP ia 76 de milioane de euro de la BERD și BCR pentru extinderea depozitelor din vestul Bucureștiului

Andreea Neferu 10/07/2017 | 14:16 Ştiri
CTP ia 76 de milioane de euro de la BERD și BCR pentru extinderea depozitelor din vestul Bucureștiului

 

Grupul CTP, cel mai mare dezvoltator de spații logistice și industriale din România, a semnat un acord pentru o facilitate de credit de 75,8 milioane de euro cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și BCR. CTP va folosi fondurile pentru a extinde parcul logistic CTPark Bucharest West de lângă Capitală cu alte două depozite cu o suprafață de 70.000 de metri pătrați.

Investiția totală în proiectul de extindere este de 108,9 milioane de euro, iar BERD va oferi 36,7 milioane de euro, iar BCR – 39,1 milioane de euro.

”(Acordul – n.red.) ne va ajuta să facem încă un pas important în a transforma CTPark Bucharest West în cel mai important parc logistic din România, atât în termeni de suprafață totală, cât și în ceea ce privește ritmul dezvoltării (…). Ne propunem să fim un parc strategic pentru economia României”, a declarat Ana Dumitrache, country head al CTP România.

CTPark Bucharest West este poziționat la 23 de kilometri vest de centrul capitalei și are acces direct la autostrada București-Pitești. Parcul logistic este amplasat pe un teren de 100 de hectare, iar la finalizarea construcției celor două noi depozite, suprafața totală închiriabilă a acestuia va fi de 244.000 de metri pătrați, dispuși în opt depozite. Finalizarea construcției celor două noi depozite este estimată pentru anul în curs.

Suprafața totală planificată pentru CTPark Bucharest West este de de 600.000 de metri pătrați.

CTP vrea să atingă în România o suprafață închiriabilă totală de aproximativ un milion de metri pătrați până la sfârșitul primului trimestru din 2018 și de 1,25 milioane de metri pătrați până la finele lui 2018.

Acum, CTP are în România parcuri logistice cu o suprafață închiriabilă de 615.000 metri pătrați, poziționate în opt orașe: Arad, București, Cluj-Napoca, Deva, Pitești, Sibiu, Timișoara și Turda.


Sursă foto: CTP

 

 

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.