CTP face achiziții pe bandă rulantă și cumpără cu 7 milioane de euro un depozit în Chiajna

Andreea Neferu 09/11/2017 | 16:53 Ştiri
CTP face achiziții pe bandă rulantă și cumpără cu 7 milioane de euro un depozit în Chiajna

Dezvoltatorul de parcuri logistice și industriale CTP, cu acționariat olandez, a cumpărat parcul logistic Phoenix Logistics Center cu 7 milioane de euro de la compania olandeză LSREF3 Alpha Dutch Holdings.

Phoenix Logistics Center (PLC), care se află în localitatea Chiajna, a fost integrat în CTPark Bucharest, principalul parc logistic al CTP. Noile depozite cumpărate de investitorul CTP, închiriate de DB Schenker, au o suprafață totală de 43.000 m² și o suprafață închiriabilă de 21.000 m².

Dezvoltatorul va mai investi 1,5 milioane de euro în modernizarea parcului logistic din Chiajna.

„Suntem deciși să creștem stocul de spații logistice și industriale pe care le deținem în țară și să ajungem la 1 million m² până la sfârșitul lui 2018. Cererea este mare și sunt foarte optimistă că ne vom atinge și chiar depăși ținta”, a explicat Ana Dumitrache, country head al CTP România.

În 2017, CTP a achiziționat și două parcuri logistice de 37.000 de metri pătrați la Ineu și Salonta, precum și un parc de 45.000 de metri pătrați la Chitila și unul de 21.000 de metri pătrați pe centura Capitalei.

CTP a ajuns la un portofoliu de spații de 700.000 de metri pătrați pe plan local, evaluate la 364 de milioane de euro la finalul primelor trei trimestre ale anului.

Astfel, suprafața totală de spații logistice deținute de CTP a crescut anul acesta cu 73% pe plan local, după mai multe achiziții și construcții de la zero.

CTP și-a planificat să livreze anul acesta 180.000 de metri pătrați de spații logistice noi, iar alți 300.000 de metri pătrați se află în construcție și urmează să fie inaugurați în prima parte a anului viitor. Rata de neocupare a spațiilor existente este de sub 3%.


Sursă foto: CTP

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.