Crystal Dental Clinic intră pe segmentul de servicii stomatologice corporate

Andrei Dumitru 23/05/2024 | 14:56 Ştiri
Crystal Dental Clinic intră pe segmentul de servicii stomatologice corporate

Clinica Crystal Dental Clinic, care operează de 21 de ani pe piața de profil, anunță o cifră de afaceri de 2,6 milioane euro pentru 2023 și extinderea pe segmentul B2B prin abonamente de servicii stomatologice, în contextul în care angajatorii doresc să investească tot mai mult în beneficii extrasalariale diversificate pentru a atrage angajații potriviți. Astfel, Crystal Dental Clinic oferă cel mai flexibil abonament dentar de pe piață, potrivit pentru orice firmă, care să ajute angajatorii să fidelizeze angajații și să optimizeze costurile cu recrutarea de personal.

“Angajatorii din România, inclusiv firmele antreprenoriale cu 2-10 angajați, văd în abonamentul de servicii stomatologice un avantaj puternic pe o piață a muncii foarte competitivă. De altfel, în ultimele luni, din partea firmelor am primit tot mai des solicitări pentru un abonament dentar dedicat angajaților, fapt pentru care am lansat acest tip de serviciu, adaptabil nevoilor oricărei companii. Credem că această nișă, a serviciilor stomatologice corporate, deși puțin acoperită și în formare în România, va urma un parcurs de dezvoltare accelerat. Conform calculelor noastre, acest segment are un potențial de până la aproape 3 miliarde de euro anual raportat la numărul total de angajați care ar putea beneficia de un astfel de serviciu în întreaga țară”, declară Cătălin Panciu, CEO al Crystal Dental Clinic.

Abonamentul corporate de servicii stomatologice este adaptabil, oferind companiilor posibilitatea să îl personalizeze după cerințele și nevoile angajaților și ale business-ului.

Acesta include patru tipuri de abonament anual, cu servicii stomatologice diverse, de la basic la premium, cu prețuri între 390 lei per angajat și 3.000 lei per angajat pe o perioadă de 12 luni.

Astfel, raportat la numărul de 4,5 milioane de angajați în mediul privat în România, potrivit datelor INS, dacă fiecare angajat ar beneficia din partea angajatorului de un abonament la o clinică stomatologică, potențialul pieței ar fi între 350 de milioane de euro și 2,7 miliarde de euro pe an.

Din această valoare, între 70 milioane euro și 600 milioane euro ar fi reprezentată de potențialul din București, unde există peste 1 milion de angajați, potrivit statisticilor oficiale.

“Angajatorii din România sunt din ce în ce mai preocupați de bunăstarea angajaților deoarece sănătatea acestora influențează direct productivitatea, moralul, reducerea absenteismului și loialitatea față de companie. Printr-un abonament dentar, care este și un serviciu deductibil fiscal, companiile își îmbunătățesc strategia de recrutare și de fidelizare a angajaților, dar și reduc costurile pe termen lung. Astfel, în primul an de la lansarea noului serviciu, vizăm semnarea a 5.000 de abonamente pentru angajați din companii multinaționale și IMM-uri locale, în special din domeniile IT, consultanță, pharma sau financiar, și o creștere cu 50% a cifrei de afaceri pentru 2024 față de 2023”, declară doctor Sorina Blaj, coordonator medical și fondator Crystal Dental Clinic.

Crystal Dental Clinic mizează și pe segmentul de servicii pentru copiii angajaților

Totodată, prin dezvoltarea segmentului corporate, Crystal Dental Clinic vizează extinderea pe segmentul de servicii stomatologice pentru copii, pentru care oferă de peste 21 de ani servicii complete. Astfel, estimează o creștere în mod organic a solicitărilor din partea abonaților din companii pentru copiii lor, de 25% a segmentului în următorii ani.

Crystal Dental Clinic furnizează servicii de stomatologie cu sedare profundă atât pentru copii, cât și pentru adulții care suferă de diverse afecțiuni, au teamă de tratamente stomatologice sau prezintă reflex de vomă. Sedarea profundă face tratamentele mai accesibile pentru toată lumea, eliminând temerile și stresul asociate acestora.

Fondată în anul 2003, Crystal Dental Clinic este una dintre cele mai mari clinici de stomatologie din România. În prezent, există două clinici în București, incluzând un departament dedicat tratamentelor dentare pentru copii. Clinica are o echipă de peste 35 de medici specializați, care folosesc cele mai avansate tehnologii și metode pentru eliminarea durerii și tratarea cu succes a afecțiunilor dentare, iar de peste 25 de ani este alături de pacienți. Până în prezent, peste 40.000 de pacienți din București și localități din apropiere au fost tratați de Crystal Dental Clinic.