Cristian Covaciu, fondatorul IPEC, desemnat antreprenorul anului 2016 în România

Cristina Dobreanu 17/02/2017 | 13:45 Ştiri
Cristian Covaciu, fondatorul IPEC, desemnat antreprenorul anului 2016 în România

Antreprenorul Cristian Covaciu, care deține compania IPEC, unul dintre cei mai mari jucători din lume în domeniul produselor de menaj și porțelan superior, a fost desemnat câștigătorul competiției EY Entrepreneur Of The Year – Romania 2016.

El va reprezenta România în finala mondială de la Monte Carlo, care va avea loc în luna iunie 2017.

Compania IPEC are un venit anual de peste 22 milioane euro, 800 de angajați și 250 de roboți industriali. Cu aproximativ 40 de milioane de piese fabricate anual, IPEC este o companie care livrează la nivel global, din Japonia până în SUA.

Citiți și: Te-Rox, producătorul de scaune auto pentru copii, atacă piața chineză cu produse premium

Printre finaliștii la această categorie au fost și Levente Szell (Agrosel), Cristian Pandel (Christian’76 Tour), Eliodor Apostolescu (Phoenixy), Marcelus Suciu (Restaurantele Marty) și Piersante Savini (Savini Due).

Totodată, Daniel Dines, CEO UiPath (care dezvoltă soluția UiPath robotics process automation, proiectată să automatizeze procese cu volum și grad de sofisticare variabile), a primit titlul Emerging Entrepreneur Of The Year.

De asemenea, Angela Achiței, președintele Fundației „Alături de voi” România (o întreprindere socială care are acum 70 de angajați, dintre care 36 cu dizabilități), a primit titlul Social Entrepreneur Of The Year.

Citiți șiMircea Tudor, șeful MB Telecom, se pregătește de vânzare

Pentru prima oară în România, s-a decernat un premiu de excelență care recunoaște afacerile de familie. Premiul Family Business Excellence Award i-a revenit familiei Buluc, care conduce grupul Farmexim, alcătuit din trei companii: Farmexim S.A., Help Net Farma S.A., Green Net S.A.

„Cei 50 de participanți la EY Entrepreneur Of The Year România sunt antreprenori pentru care inovația nu este o realitate îndepărtată, ci un focus strategic. Sunt lideri în sectoarele lor de activitate, integrând tehnologii de ultimă generație sau sunt lideri în piețe noi, create prin inovație tehnologică. În ziua de azi, când volatilitatea este mai mare ca niciodată, antreprenorii sunt cei care continuă să creeze valoare și să rămână la fel de încrezători în echipă, afacere și viitor,” a spus Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY România.

Citiți șiPrincipiul antreprenorului Florin Madar, șeful Temad Group: „Dacă oportunitatea nu bate la ușă, construiește una”

Pentru selectarea câştigătorilor, juriul a examinat fiecare aplicaţie pe baza a şase criterii: spiritul antreprenorial, performanţa financiară, direcţia strategică, impactul asupra comunităţii, capacitatea de inovare şi integritatea personală.

Juriul competiției a fost format din Levente Hugo Bara (Supremia Grup), Marius Ștefan (Autonom Rent a Car), Ruxandra Hurezeanu (Ivatherm), Dan Fărcășanu (Resource Partners), Dragoș Petrescu (Grupul City Grill).

Citiți șiAfacerile de familie dau testul maturității. Cum se vede schimbul de generații în România

Cristina Dobreanu a debutat în presa scrisă acum 12 ani, la România liberă. Apoi a scris la revistele de business și after business Income Magazine și Forbes România, și la portalul de business Profit.ro. A participat, în 2010, la proiectul “Study and information Programme for Young Journalists from South East Europe”, (Berlin, Germania), realizat de Konrad Adenauer Stiftung. Este specializată pe politică externă și macroeconomie, dar acoperă din punct de vedere editorial subiecte legate de lumea antreprenorială.