Cristian Băcanu: Suspiciuni de fraudare a voturilor la Primăria Sectorului 5. Vom face plângere penală

NewMoney 29/09/2020 | 14:03 Ştiri
Cristian Băcanu: Suspiciuni de fraudare a voturilor la Primăria Sectorului 5. Vom face plângere penală

Candidatul PNL şi USR-PLUS la Primăria Sectorului 5 Cristian Băcanu a anunţat marţi că va face plângere penală în contextul unor suspiciuni de fraudare a votului la alegerile locale în Sectorul 5.

„Am solicitat renumărarea totală la Sectorul 5!  În urma analizei realizate de grupul de lucru format ieri de echipa mea din PNL, am identificat suspiciuni privind existenţa unei fraude la votul din sector. De exemplu, 92 voturi PNL la consiliul local şi 63 la General într-o secţie. Cine votează PNL la Consiliul Local votează la fel şi la Consiliul General al Municipiului Bucureşti, nu poţi avea diferenţe de 30% la consilii. Pur şi simplu nu se poate”, a scris Cristian Băcanu marţi pe Facebook.

El a adăugat că sunt zeci de secţii unde nu ies calculele.

„Un alt exemplu, eu iau 46 voturi la altă sectie 863, PNL ia 84 voturi la Consiliul Local iar USR-PLUS ia 30 de voturi. Sociologic, nu pot lua doar 30% din votul politic. Sunt zeci de secţii în situaţia asta. Suspiciunea este serioasă. Vom formula şi Plângere penală!”, a completat Băcanu.

După numărarea a 89,103 voturi, reprezentând 94% din total, în condiţiile unei prezenţe la vot de 94.799 votanţi, reprezentând 38.35%, fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone are cel mai bun scor în cursa pentru Primăria Sectorului 5, respectiv 27,25%.

El este urmat de candidatul PNL USR0PLUS Cristian Băcanu, cu 24,84%.