Cresc investițiile în stațiunile de pe malul mării, crește și numărul de turiști. Un exemplu vine din Eforie Nord

NewMoney 15/07/2022 | 10:50 Ştiri
Cresc investițiile în stațiunile de pe malul mării, crește și numărul de turiști. Un exemplu vine din Eforie Nord

Pentru că prețurile cresc accelerat, tot mai mulți români caută variante pentru a-și petrece vacanța în România. Și cum suntem în plin sezon estival, stațiunile de pe litoralul românesc sunt, poate, cele mai căutate. Eforie Nord, de exemplu, a început să se remarce prin investiții inclusiv în hoteluri. Iată și câteva motive pentru care această stațiune reprezintă o alegere potrivită pentru turiști.

Situată la aproximativ 14 km de orașul Constanta, pe fâșia dintre Lacul Techirghiol și Marea Neagră, Eforie Nord este a doua stațiune ca dimensiune a litoralului românesc. Climatul zonei este unul marin, cu veri calde fără caniculă uscată, datorită brizei mării, și ierni blânde, dar și cu toamne lungi şi frumoase ce prelungesc sezonul estival.

Pe scurt, iată 5 motive pentru care turiștii aleg Eforie Nord

1.Aerosoli marini. Dacă ajungi la mare și vrei să beneficiezi de aerosoli marini, trebuie să știi că aceștia se găsesc în zona unde se sparg valurile. Adică, în zona digurilor. Aerosolii marini conțin clorură de sodiu, iod, brom, magneziu, inclusiv calciu. Terapia cu aerosoli are la bază inhalarea vaporilor si aduce o multime de beneficii pentru sistemul respirator, precum si pentru sistemul imunitar.

O cură de 10-20 zile de aerosoli, pe malul mării, are ca rezultat întărirea sistemului imunitar, stimulând organismul să elibereze cortizol, hormonul responsabil cu stoparea inflamațiilor de la nivelul bronhiilor.

De exemplu, în cazul copiilor, după o cură cu aerosoli marini, pe lângă întărirea sistemului imunitar s-a observat o scădere a numărului de episoade de răceală, gripă și bronșite, pe care cei mici le fac anual.

2.Plaje pentru toată lumea. Un alt atuu al stațiunii constă în faptul că aproape toate ofertele de cazare din Eforie sunt la distanță mică de plajă. Iar printre cele mai cunoscute plaje din stațiune se numără: Belona, Azur, „La Hamace”.

3.Lacul Techirghiol. Acest lac este cel mai mare și cel mai sărat lac salin din România. Situat  în Eforie Nord, lacul are o salinitate ridicată de 80-90 grame/litru, apa fiind extrem de bogată în minerale și oligoelemente precum magneziu, brom, calciu potasiu, mangan și bor. Practic, ceea ce face ca stațiunea să fie populară atât pentru turiștii români, cât și pentru turiștii străini sunt bazele de tratament care oferă cure moderne folosind factorii naturali din zonă.

4.Nămolul de Techirghiol bun pentru sănătate. Supranumit și „Aurul Negru”, nămolul sapropelic din Lacul Techirghiol are beneficii miraculoase pentru sănătate. Acesta este compus din substanțe formate în mod natural, în urma unor procese geologice. Atuurile terapiilor cu nămol sunt surprinzătoare. Astfel, o cură cu nămol ajută la: stimularea circulației periferice, la finețea mecanismelor de termoreglare și răspunsul imun nespecific prin bariera cutaneo-mucoasă și celulele dendritice din piele. Nămolul detoxifiază și exfoliază prin masaj, dar și purifică și hidratează pielea. Tot el, alină durerile de spate și pe cele articulare, reduce contracturile musculare, elimină oboseala, și crește tonusul psihic și vitalitatea.

5.Unde să te cazezi dacă ajungi la Eforie Nord. Bacolux Koralio de 4 stele, de pildă, este cel mai nou hotel din portofoliul grupului Bacolux Hotels România, dar și din stațiune. Resortul cu servicii all inclusive, s-a deschis pe 1 iulie 2022 și are un design nou și atemporal, cu spații de joacă pentru copii și penthouse-uri cu vedere asupra stațiunii, piscină și entertainment.

De asemenea, resortul are 212 camere și apartamente, restaurant și terasă (400 locuri), lobby bar, săli de conferință și întâlniri, parcare. La capitolul agrement, oaspeții se pot relaxa la Aqua Fun, care include 3 piscine exterioare cu apă salină încălzită (o piscină pentru adulți cu o lungime de 28 m, două piscine pentru copii, 3 tobogane cu apă, bar și terasă (200 locuri). În plus, pentru copii sunt disponibile și 2 locuri de joacă. Investiția a depășit 7 milioane de euro.

În plus, cei care rezervă o vacanță în regim all inclusive pentru perioada 15 iulie – 18 septembrie beneficiază de 50% discount din tariful de cazare pentru un sejur de minim 4 nopți.