Creatorul serialului „Cernobîl” a confirmat că nu va realiza un al doilea sezon

NewMoney 23/09/2019 | 13:10 Fapt Divers
Creatorul serialului „Cernobîl” a confirmat că nu va realiza un al doilea sezon

Craig Mazin, creatorul serialului „Cernobîl” a confirmat că nu va realiza un al doilea sezon al producţiei, în ciuda succesului înregistrat la gala Emmy de anul acesta, scrie Deadline.

Mazin a fost premiat la gala Primetime Emmy pentru scenariu, iar serialul s-a impus şi la categoriile „cea mai bună regie a unei miniserii” (Johan Renck) şi „cea mai bună miniserie”.

„Cernobîl/Chernobyl” a fost recompensat săptămâna trecută şi cu şapte premii Creative Arts Emmy.

A primit în total 19 nominalizări, iar trofeele obţinute duminică au ajutat HBO să conducă cu 34 de premii obţinute în total.

Mazin a reiterat că nu va revizita Cernobîlul pentru o continuare a celor cinci episoade.

„Nu vom face asta. Am spus o poveste a unui loc, într-o anumită perioadă, şi am făcut-o destul de bine. Este timpul să ne gândim la alte locuri şi alte timpuri. La orice ne-am uita, fie că e ficţiune sau bazat pe istorie, este relevant pentru ceea ce suntem şi cu ce ne confruntăm”, a spus el în culise.

Mazin este de părere că 1986 şi 2019 nu sunt foarte diferiţi. „Problemele de atunci sunt problemele de acum. Consecinţele sunt similare, dacă nu mai rele”.

În discursul de mulţumire prezentat pe scena galei de la Los Angeles, el a amintit de Guvernul lituanian care „a fost minunat” pentru că a permis echipei să filmeze.

Miniseria „Chenobyl”, cu Stellan Skarsgård şi Emily Watson în distribuţie, a fost lansată în mai 2019 şi s-a bucurat de critici favorabile. În plus, ea a influenţat creşterea turismului în zona afectată la jumătatea anilor 1980 de accidentul nuclear.


Sursa: News.ro