Craiova intră pe harta investițiilor imobiliare majore: proprietarul mallului Electroputere pune la bătaie 70 de milioane de euro pentru birouri și spații de retail

Andreea Neferu 18/10/2017 | 13:08 Ştiri
Craiova intră pe harta investițiilor imobiliare majore: proprietarul mallului Electroputere pune la bătaie 70 de milioane de euro pentru birouri și spații de retail

Dezvoltatorul imobiliar francez Catinvest va investi 70 de milioane de euro până la finalul anului viitor în extinderea mallului Electroputere Parc din Craiova și în construcția unei clădiri adiacente centrului comercial, ce va cuprinde atât spații de retail, cât și de birouri.

“Extinderea centrului și dezvoltarea unei noi clădiri reprezintă o mișcare firească, parte din strategia amplă de investiții a Catinvest în extinderea spațiilor comerciale din portofoliu, pentru a putea oferi oamenilor mai multe opțiuni de shopping și divertisment”, a declarat Bertrand Catteau, președintele grupului Catinvest.

Astfel, singurul centru comercial din Craiova ar urma să fie extins cu 9.200 de metri pătrați, spații ce ar urma să fie ocupate de magazine de fashion precum Reserved, Sinsay și Cropp, precum și de restaurante, spații de divertisment și cinematograf. Lucrările de extindere sunt programate să fie finalizate în primul semestrru al anului viitor.

Pe de altă parte, Catinvest are în plan să construiască lângă mallul din Craiova o clădire cu spații mixte, care va include 12.000 de metri pătrați de spații comerciale, unde printre chiriași se va număra și magazinul de mobilă kika, respectiv 15.000 de metri pătrați de birouri și 700 de locuri de parcare subterane. Inaugurarea clădirii va avea loc în semestrul al doilea al anului viitor.

După extinderea cu 9.200 de metri pătrați a mallului și construcția celor 12.000 de metri pătrați de spații de retail din noua clădire, întreaga zonă comercială a centrului Electroputere Parc ar urma să depășească 110.00 de metri pătrați.

Catinvest, grup controlat de omul de afaceri francez Bertrand Catteau, a cumpărat Electroputere Parc în septembrie 2016 de la belgienii de la BelRom. Grupul francez deține și administrează și alte centre comerciale în România: galeriile comerciale Carrefour Orhideea și Cora Pantelimon din București și Carrefour Tom din Constanța.

În total, Catinvest deține și administrează peste 500.000 de metri pătrați de spații în Franța și în Europa de Est.


Sursă foto: Catinvest

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.