Crăciunul trecut a devenit ultimul

Răzvan Țupa 05/01/2017 | 16:18 Timp Liber
Crăciunul trecut a devenit ultimul

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

La începutul lunii decembrie BBC anunța că Naughty Boy, în trecut colaborator la hituri semnate Beyoncé sau Emeli Sande, era încântat de colaborarea care se contura cu George Michael. Abia aștept, spunea produ­­­­că­­torul care a dez­­vă­­luit și că starul pre­­gătea un album pentru 2017.

În ultimii ani prezența lui era mai de­­gra­­bă discretă. Ultima sa apariție pe scenă a fost în toamna lui 2012, dar, de atunci, se pare că a continuat să pre­­gătească un nou material discografic. În ziua de Crăciun, medicii ajunși la re­­ședința cântă­­re­­țu­­lui în vârstă de 53 de ani constatau decesul. Inițial a fost declarat inexplicabil, dar nu suspect, iar ulterior a fost identificată o insufi­­cien­­ță car­­di­­a­­că. Brusc, toată cariera sa pa­­re să fi revenit la viață și lucruri care păreau pierdute pentru totdeauna în cotloa­­nele anilor ’90 au căpătat strălu­­ciri speciale. Până și variantele sale la piese de succes ale altora, ca „Ro­­xa­­n­- ne“ sau „Somebody To Love“, încep să circule din nou, iar strădaniile de a de­păși perioadele de controversă legate de viața sa devin subiecte de admi­rație.

ULTIMUL INTERVIU. Retras în Oxfordshire, George Michael a continuat să lucreze. Cu toate că încerca să păs­­tre­­ze discreția după problemele de sănă­tate care i-au întrerupt ultimul turneu, muzicianul a vorbit pentru ultima dată cu presa acum doi ani, într-un interviu pentru ziarul local, Ham&High. „Aceas­­tă parte a carierei mele are legătură cu vocea“, declara el atunci când și-a lan­­sat turneul „Symphonica“.

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.

Și-a împărțit timpul între poezie și presă. A doua, culturală, prima... mai degrabă relațională. Scrie și pe poetic.ro. Este membru Pen Club Romania, iar la NewMoney Răzvan Țupa acoperă subiectele de cultură și timp liber.