Coronavirusul ar putea afecta Congresul PSD

NewMoney 24/02/2020 | 12:45 Ştiri
Coronavirusul ar putea afecta Congresul PSD

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, luni, că, dacă nu vor exista cazuri confirmate de coronavirus în România şi nu va exista pericol pentru delegaţi, Congresul PSD va avea loc în 29 februarie. La şedinţă vor participa peste 1.500 de delegaţi, iar din structura de conducere a PSD va lipsi funcţia de prereşedinte executiv.

”România se află în faţa unui pericol iminent provocat de coronavirus, cred că intrăm în altă etapă politică şi este cazul ca toţi politicienii şi toate forţele politice să revină la agenda românilor, iar Guvernul să vină cu un plan de măsuri cât mai rapid. Am avut discuţii şi despre congres, dar sunt deja lucruri marginale şi punţin de viaţa internă a partdului. Prioritatea în acest moment a PSD este acest pericol iminent care ne paşte”, a spus luni, Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă.

Congresul PSD este programat pentru 29 februarie

”În principiu, rămânem pe data de 29, în cazul în care în România nu apar cazuri confirmate cu coronavirus. Este o decizie clară luată de toţi colegii. Un congres înseamnă să adunăm peste 1.500 de oameni, dacă nu există acest pericol şi nu punem în pericol delegaţii la congres vom ţine congresul”, a mai spus Ciolacu.

Structura de coducere a PSD va fi: preşedinte, cinci prim-vicepreşedinţi, 8 vicepreşedinţi regionali, secretar general şi primele trei organizaţii, pe baa meritocraţiei politice,  de drept în Biroul Permanent Naţional.

”Am renunţat la funcţia de preşedinte executiv pentru că aşa am votat”, a mai precizat Ciolacu.

Până în prezent, niciuna dintre suspiciunile de îmbolnăvire cu coronavirus nu a fost confirată în România.