Coronavirusul a ajuns la vârful puterii de la Moscova. Este în pericol Vladimir Putin?

Elena Marinescu 30/04/2020 | 20:41 Ştiri
Coronavirusul a ajuns la vârful puterii de la Moscova. Este în pericol Vladimir Putin?

Premierul rus, Mihail Mişustin, a anunţat că a fost contaminat cu coronavirus, potrivit televizunii locale. Mişustin a anunţat că este infectat în timpul unei videoconferinţe cu preşedintele Vladimir Putin, au anunţat agenţiile de stat din Rusia, scrie The Guardian. 

Nu este clar cât de gravă este starea de sănătate a acestuia, deşi una dintre agenţii a precizat că a avut temperatură de 39 de grade.  Mişustin a fost desemnat să conducă operaţiunile de combatere a noului coronavirus, Rusia înregistrând peste 100.000 de cazuri până joi.

Potrivit News.ro, vice-premierul Andrei Belusov îi va prelua atribuţiile, a subliniat premierul. „Dragă Vladimir Vladimirovici, am aflat că în urma testelor pentru depistarea coronavirusului, am fost depistat pozitiv. Prin urmare, mă voi izola aşa cum au decis medicii. Este necesar să fac acest lucru pentru a-mi proteja colegii”, i-ar fi spus Mişustin lui Putin în timpul discuţiei.

Puţin a avut mai multe videoconferinţe cu membri Guvernului de la reşedinţa sa de la Novo-Ogaryovo. Nu a fost văzut alături de reprezentanţi ai Executivului în ultimele săptămâni. Rusia a înregistrat până în prezent 106.498 de cazuri de contaminare cu COVID-19 şi 1.073 de decese.