Coronavirus. Proprietarul Dior și Louis Vuitton va fabrica mari cantităţi de gel dezinfectant pentru mâini, în loc de parfum

Andrei Dumitru 16/03/2020 | 13:17 Ştiri
Coronavirus. Proprietarul Dior și Louis Vuitton va fabrica mari cantităţi de gel dezinfectant pentru mâini, în loc de parfum

Grupul francez LVMH, proprietarul Louis Vuitton, a anunţat duminică că divizia sa de produse cosmetice va produce mari cantităţi de gel dezinfectant pentru mâini, pentru a contribui la reducerea unui deficit la nivel naţional, pe fondul răspândirii rapide a coronavirusului, transmite Reuters.

Bernard Arnault (foto), cel mai bogat om din Franţa, a anunţat că şi-a pus la lucru fabricile de parfum din conglomeratul său, LVMH, pentru a începe să producă „cantităţi semnificative” de dezinfectant de mâini pentru a-l dona spitalelor care se confruntă cu deficite, anunță și Financial Times.

“LVMH va utiliza începând de luni liniile sale de producţie a brandurilor de parfumuri şi de cosmetice… pentru a produce cantităţi mari de geluri hidroalcoolice”, a anunţat LVMH într-un comunicat.

Grupul a precizat că gelurile vor fi distribuite gratuit autorităţilor din domeniul sănătăţii.

LVMH este una dintre cele mai valoroase companii din Franţa, întrucât întreg conglomeratul valorează 155 miliarde euro, chiar şi după ce a pierdut 23% din valoare de la începutul anului.