Coronavirus: Bulgaria a decretat Stare de Urgență. Numărul de cazuri s-a triplat într-o singură zi!

Andrei Dumitru 13/03/2020 | 14:00 Ştiri
Coronavirus: Bulgaria a decretat Stare de Urgență. Numărul de cazuri s-a triplat într-o singură zi!

Parlamentul de la Sofia a votat în unanimitate declararea stării de urgență, până pe 13 aprilie, pentru a contracara epidemia de coronavirus, după ce numărul de cazuri aproape s-a triplat într-o singură zi, de la 7 la 23.

Un singur deces a fost înregistrat în Bulgaria ca urmare a infectării cu coronavirus, scrie Radio Europa Liberă.

Decretarea stării de urgență va permite suspendarea călătoriilor din țări cu un număr ridicat de cazuri, închiderea școlilor și universităților, cât și intervenția poliției pentru a impune izolarea celor care nu respectă carantina, scrie Reuters.

Premierul Borisov le-a transmis deputaților că executivul bulgar plănuiește să facă o rectificare a bugetului pe 2020 pentru a aloca mai multe fonduri pentru sistemul sanitar.

Bulgaria a limitat deja adunările publice la 250 de persoane, iar guvernul a cerut companiilor să adopte un program de lucru flexibil și să permită angajaților să lucreze de acasă.

Starea de urgență a fost instaurată, miercuri, și în Ungaria, iar ministrul polonez de Sănătate a anunțat, joi, că autoritățile de la Varșovia ar putea decreta stare de urgență după ce bilanțul a ajuns la 47 de cazuri de infectare şi un deces.

În România, Avocatul Poporului, Renate Weber, a făcut, joi, un apel către președintele Klaus Iohannis pentru decretarea stării de urgență în România în contextul pandemiei de coronavirus.