Coronavirus: Bosch pune în funcțiune o linie de producție pentru măști, complet automatizată

Andrei Dumitru 05/06/2020 | 13:39 Ştiri
Coronavirus: Bosch pune în funcțiune o linie de producție pentru măști, complet automatizată

În lupta împotriva coronavirusului, Bosch și-a îndreptat atenția către producția complet automatizată de măști. Dr. Volkmar Denner, președintele consiliului de administrație al Robert Bosch GmbH, a lansat la jumătatea lunii mai prima linie specială de producție pentru măști, la fabrica Bosch din Stuttgart-Feuerbach.

„Limitarea răspândirii coronavirusului este o provocare pentru întreaga societate. Echipându-i pe angajații noștri cu măști pe care le facem noi înșine, ajutăm la scăderea presiunii asupra pieței. Mai mult, facem munca necesară care ne va permite să reluăm, în siguranță, operațiunile și să ne protejăm angajații”, spune Denner. În urma unei creșteri coordonate a producției, care se va desfășura până la sfârșitul lunii iunie, compania va fabrica peste jumătate de milion de măști, folosind cinci linii de producție din cadrul a patru locații Bosch din întreaga lume. Liniile au fost proiectate de către unitatea de utilaje pentru scopuri speciale. În urma unor solicitări de la peste 30 de companii, Bosch pune gratuit planurile de proiectare a liniei speciale la dispoziția celor interesați.

Bosch proiectează o linie de producție destinată măștilor

Alături de alte măsuri de igienă, măștile pentru față sunt un mijloc eficient de reducere a riscului de infectare cu Covid-19. Dezvoltată de unitatea Bosch de utilaje pentru scopuri speciale în doar câteva săptămâni, linia complet automatizată este integrată și în cadrul altor locații ale companiei, pentru a atinge scopul fabricării măștilor. Pe lângă fabrica principală pentru industrie 4.0 din Stuttgart-Feuerbach, unde sunt proiectate două linii, capacitatea de producție a măștilor va crește cu ajutorul liniilor de producție deschise la locațiile Bosch din Naganathapura, India și Juárez, Mexic. O instalație din cadrul fabricii Rexroth din Erbach, Germania, va completa rețeaua de producție. În general, până la sfârșitul lunii iunie, volumul de producție al celor cinci linii este stabilit să depășească zece milioane de măști pe lună.

Producția internă va ameliora blocajele de aprovizionare

Acoperirea feței are ca scop principal împiedicarea răspândirii agenților patogeni din nasul și gâtul purtătorului. În același timp, masca acționează ca o barieră pentru lichidele corporale produse de persoanele din apropiere. Bosch fabrică măști chirurgicale tip I și II, care respectă standardul european DIN EN 14683 și le va folosi, în principal, pentru a-și proteja cei aproximativ 400.000 de angajați din întreaga lume.

Bosch dorește să pună la dispoziția terților orice capacitate în exces, cu condiția să existe cerere și măștile să satisfacă standardele specifice țării. Mai mult, Bosch pune gratuit la dispoziția altor companii proiectele, desenele tehnice și instrucțiunile de asamblare disponibile, precum și informații despre modul în care măștile sunt ambalate și distribuite. „Liniile noastre speciale de producție ne oferă o independență mai mare, deoarece măștile pot fi fabricate direct la fața locului, chiar acolo unde sunt necesare”, spune Denner. Unitatea Bosch de utilaje pentru scopuri speciale oferă companiilor interesate consultanță de specialitate și furnizează sisteme complete la cerere.

„Bosch răspunde amenințării coronavirusului prin dezvoltarea tehnologiei. Contribuim cu puterea noastră de inovare și expertiza extinsă în domeniul producției”, spune Rolf Najork, membru al consiliului de administrație Bosch, responsabil pentru tehnologia industrială.

Unitatea de utilaje pentru scopuri speciale a Bosch oferă soluții adaptate

Parte a diviziei Tehnologie industrială, Robert Bosch Manufacturing Solutions GmbH dezvoltă de 25 de ani planuri flexibile și scalabile pentru sisteme de asamblare, testare și tehnologii de producție și servicii conexe. În cadrul grupului Bosch, departamentul joacă un rol semnificativ.

De exemplu, în domeniul electromobilității, unitatea este responsabilă pentru inspecția finală a motoarelor de biciclete electrice. Cu aproximativ 2.000 de angajați în nouă sedii din întreaga lume, serviciile furnizate de unitatea de utliaje pentru scopuri speciale sunt adaptate atât nevoilor fabricilor Bosch, cât și clienților externi.