Corina Creţu: România ar fi trebuit să solicite vot separat pentru ea şi Bulgaria

Elena Marinescu 08/12/2022 | 17:20 Ştiri
Corina Creţu: România ar fi trebuit să solicite vot separat pentru ea şi Bulgaria

România ar fi trebuit să solicite vot separat de Bulgaria, această zi fiind una nefastă pentru români, pe care nu o merită, a afirmat joi europarlamentarul Corina Creţu, fost comisar european.

„Austria şi Olanda au votat împotriva aderării României şi Bulgariei în spaţiul Schengen. Reprezentantul Olandei a explicat că ţara sa consideră Bulgaria nepregătită. Austria s-a opus în mod deschis aderării României. Este trist pentru România, care ar fi trebuit – în opinia mea – să solicite vot separat pentru România şi Bulgaria. Mai avem speranţa Consiliului Uniunii Europene din 15 decembrie”, a scris eurodeputata pe Facebook.

Potrivit fostului comisar european, „se cuvine, totuşi, să mulţumim Preşedinţiei Cehe a Uniunii Europene, care ne-a sprijinit foarte mult în ultimele şase luni”. „Preşedinţia Suediei, care începe de la 1 ianuarie, nu intenţionează să mai pună pe agenda Preşedinţiei sale acest subiect. Apoi, de la 1 iulie 2023, ne poate reveni speranţa, pe timpul Preşedinţiei spaniole a Uniunii Europene, care susţine pe deplin intrarea României în spaţiul Schengen. Drept consecinţă, accesul nostru este blocat pentru moment. O zi nefastă pentru România, pe care românii nu o merită”, a mai scris Corina Creţu.