Continental a dezvoltat la Timişoara o nouă tehnologie de încărcare a maşinilor electrice

Emil Popescu 19/06/2017 | 10:35 Ştiri
Continental a dezvoltat la Timişoara o nouă tehnologie de încărcare a maşinilor electrice

       Inginerii Continental din Timişoara au dezvoltat o nouă tehnologie de încărcare fără fir a maşinilor electrice,  a anunţat luni grupul german.

“Puterea de încărcare este transferată fără fir de pe un suport de încărcare aflat pe sol într-o placă de recepţie de pe partea inferioară a maşinii. Tot ce trebuie să facă şoferul este parcheze deasupra suportului de încărcare, asistat de o soluţie inovatoare de micro-navigaţie dezvoltată de Continental”, arată compania, într-un comunicat.

Noua tehnologie, care aduce un grad ridicat de confort şi siguranţă în utilizare, va fi prezentată la Continental TechShow, organizat în iunie, şi la Salonul Auto de la Frankfurt, din luna septembrie.

Continental dezvoltă la Timişoara tehnologii pentru maşinile electrice. Grupul a pus în acest an bazele unui centru de competenţe pentru dezvoltare software, electronică şi de sistem pentru produse de încărcare a bateriei prin cablu, precum şi wireless, iar din 2018 la Timişoara va funcţiona şi un centru de testare.

Grupul german deţine în România şapte unităţi de producţie şi patru centre de cercetare şi de dezvoltare la Timişoara, Sibiu, Cărei, Nadab, Braşov şi Iaşi.

Continental avea la finele anului trecut 18.200 de angajaţi pe plan local şi îşi va mari echipa, în acest an, cu 1.500 de salariaţi.

Emil are o experiență de peste 15 ani în presa economică, din care 13 la agenția Mediafax. Pentru NewMoney scrie pe domenii precum energie, industrie și auto.