Consultanții imobiliari de la JLL numesc o româncă la conducerea biroului din România

Andreea Neferu 27/02/2017 | 12:03 Ştiri
Consultanții imobiliari de la JLL numesc o româncă la conducerea biroului din România

Compania de consultanță imobiliară JLL România va avea de la 1 martie un nou director general, pe Silviana Petre Badea, cea care până acum a condus departamentul de investiții al firmei.

În ultimii doi ani, operațiunile JLL România, subsidiara locală a grupului american JLL, au fost conduse de britanicul Andrew Peirson, care în paralel a asigurat și managementul pentru regiunea Europei de Sud-Est din biroul de la Belgrad. De altfel, JLL România era singura companie de consultanță imobiliară de anvergură de pe piața locală care era condusă de un expat.

Pe plan local, compania a intermediat în ultimii ani mai multe tranzacții în domeniul imobiliar, printre care și asistarea P3 în achiziția celui mai mare parc logistic de lângă București de la CA Immo, respectiv reprezentarea fondului de investiții GLL în achiziția clădirii de birouri Floreasca Park de la Portland Trust.

JLL România administrează proprietăți imobiliare totalizând peste 200.000 mp, respectiv parcul comercial Colosseum din cartierul bucurestean Chitila, centrul comercial Liberty Center, clădirea de birouri Green Gate din apropiere de hotelul Marriott din Capitală, precum și nouă proprietăți industriale.

JLL este unul dintre cei mai mari jucători din piața locală de consultanță imobiliară, alături de nume precum Colliers, CBRE sau DTZ Echinox.

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.