Consultanții de la JLL vor administra parcul de afaceri Swan din Pipera

Andreea Neferu 05/01/2017 | 13:11 Ştiri
Consultanții de la JLL vor administra parcul de afaceri Swan din Pipera

Compania de consultanță imobiliară JLL România se va ocupa de serviciile de administrare ale parcului de afaceri Swan Office & Technology Park, preluat anul trecut de compania Smartown Investments, cunoscută pe piață prin reabilitarea de imobile vechi și transformarea lor în cafenele sau birouri.

Parcul de afaceri are o suprafață totală de peste 29.000 de metri pătrați de spații comerciale și de birouri, iar printre chiriașii săi se numără Dante International, Flanco Retail, BIC sau Mercedes-Benz.

Swan a fost dezvoltat de fondul de investiții Chayton Capital în urma unei investiții de peste 50 de milioane de euro, fiind livrat în anul 2011. Ulterior, în 2013, parcul de afaceri a intrat în insolvență, administratorul judiciar fiind Casa de Insolvență Transilvania, iar în toamna anului trecut proiectul a fost vândut cu 30 de milioane de euro către Smartown Investments.

Compania Smartown Investments este controlată de o firmă înregistrată în Cipru și este administrată de Alon Shamir, potrivit datelor de la Registrul Comerțului.

JLL administrează în prezent proprietăți imobiliare totalizând peste 200.000 mp, respectiv parcul comercial Colosseum din cartierul bucurestean Chitila, centrul comercial Liberty Center, clădirea de birouri Green Gate din apropiere de hotelul Marriott din Capitală, precum și nouă proprietăți industriale.

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.