Consiliul Concurenței autorizează preluarea Profi de către Mid Europa

Gabriel Bucur 09/02/2017 | 14:18 Ştiri
Consiliul Concurenței autorizează preluarea Profi de către Mid Europa

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care MEP Retail Investments SRL, parte a grupului de investiții de capital privat Mid Europa Partners, preia Profi Rom Food SRL.

Analiza Consiliului a dus la concluzia că operaţiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piaţa națională sau pe o parte a acesteia, se arată în comunicatul emis de Consiliu.

Autoritatea de concurenţă a evaluat tranzacţia din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, respectiv al posibilelor efecte anticoncurenţiale, în conformitate cu Regulamentul privind concentrările economice.

Profi Rom Food SRL are ca obiect principal de activitate comerțul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun (supermarketuri).

MEP Retail Investments SRL este o companie înființată în luna noiembrie 2016, ce are ca obiect principal de activitate consultanță în management și afaceri. MEP Retail Investments este parte a grupului de investiții de capital privat Mid Europa Partners.

Decizia Consiliului Concurenţei va fi publicată pe site-ul instituţiei după ce vor fi eliminate informaţile cu caracter confidenţial, mai arată comunicatul Consiliului.

 


FOTO: Mediafax

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.