Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Autonom Services preia BT Operational Leasing. Care sunt posibilele nereguli

NewMoney 14/06/2018 | 13:21 Ştiri
Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Autonom Services preia BT Operational Leasing. Care sunt posibilele nereguli

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), operaţiunea propusă este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei.

Ca urmare, autoritatea de concurenţă va evalua tranzacţia prin carer Autonom Services S.A. preia BT Operational Leasing S.A. în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

BT Operational Leasing S.A. este o societate română pe acțiuni, al cărei obiect principal de activitate este închirirea şi leasingul cu autoturisme şi autovehicule rutiere uşoare. Aceasta face parte din Grupul Financiar Banca Transilvania, care oferă servicii financiare, precum: servicii bancare pentru persoane fizice și persoane juridice, servicii de investiții financiare, servicii de administrare a portofoliilor, leasing (atât financiar, cât și operațional) și factoring.

Autonom Services S.A., parte a Grupului Autonom, este o societate română pe acțiuni ce oferă servicii de leasing operațional, de închiriere pe termen scurt, management al flotelor, dar și închirieri de echipamente.


Foto: Mediafax