Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Allianz-Țiriac preia Gothaer

Andrei Dumitru 26/01/2021 | 16:48 Ştiri
Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Allianz-Țiriac preia Gothaer

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Allianz-Țiriac Asigurări SA preia compania Gothaer Asigurări Reasigurări SA.

„Allianz Țiriac face parte din grupul Allianz și oferă o gamă largă de produse de asigurări de viață și asigurări generale, incluzând, printre altele, segmentele de viață și sănătate, autovehicule, proprietăți și călătorie. Societatea de asigurări Gothaer oferă produse de asigurări generale personalizate, pentru a acoperi cerințele și nevoile diverse ale clienților. Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, se arată într-un comunicat de presă.

La sfârșitul anului trecut, Allianz-Ţiriac Asigurări a semnat un acord de preluare a Gothaer Asigurări Reasigurări, sucursala din România a grupului german, aceasta fiind prima achiziţie a unei companii de asigurări efectuată de Allianz-Ţiriac după mai bine de 25 de ani.

Valoarea tranzacţiei este supusă unor clauze de confidenţialitate.

”După 25 de ani de creştere exclusiv prin forţe proprii, Allianz-Ţiriac deschide un nou capitol în povestea sa de succes. Această achiziţie este o dovadă a stabilităţii Allianz-Ţiriac într-o perioadă plină de provocări pentru mediul de business, dar şi a angajamentului acţionarilor Allianz-Ţiriac faţă de economia românească. Gothaer România, o companie care şi-a construit în cei 8 ani de prezenţă locală o reputaţie solidă şi un portofoliu echilibrat, va fi pentru Allianz-Ţiriac un bun motor de creştere. Allianz-Ţiriac îşi menţine planurile de dezvoltare şi îşi păstrează deschiderea spre noi oportunităţi de creştere. Mulţumim reprezentanţilor Gothaer pentru sprijin, profesionalism şi colaborarea pe parcursul negocierii”, a declarat Virgil Şoncutean, CEO al Allianz-Ţiriac Asigurări.

„Din momentul în care Gothaer România a devenit parte a grupului Gothaer în 2012, compania a avut o dezvoltare impresionantă. Echipa extrem de profesionistă și dedicată a stabilit noi standarde în ceea ce privește satisfacția clienților. În ultimele luni, grupul Gothaer și-a schimbat direcția strategică pentru a pune accentul pe piața de origine, Germania. Prin urmare, suntem încântați că Gothaer România va deveni acum parte a uneia dintre cele mai importante companii de asigurări din România. Sunt convins că Allianz-Țiriac va construi pe ceea ce Gothaer România a realizat până acum și va deschide noi oportunități pentru echipă”, a declarat Oliver Schoeller, CEO al Gothaer Group.

La finalul anului 2019, portofoliul Gothaer Asigurări Reasigurări însuma prime brute subscrise de 90 milioane de lei și 50.000 de contracte de asigurare pentru persoane fizice și companii.

Allianz-Țiriac Asigurări și Gothaer Asigurări Reasigurări vor continua să își desfășoare activitatea independent până la primirea tuturor aprobărilor necesare. Odată finalizată achiziția, Allianz-Țiriac va integra Gothaer Asigurări Reasigurări în businessul său, preluând portofoliul și angajații.

Allianz-Țirac a fost asistată de firma de avocatură Schoenherr și Asociații SCA, iar PwC a fost consultantul în procesul de due diligence, în timp ce Gothaer Asigurări Reasigurări a fost asistată de firma de avocatură Hogan Lovells LLP.