Consiliul Concurenţei analizează preluarea Telekom România Mobile Communications

Elena Marinescu 20/06/2024 | 13:30 Ştiri
Consiliul Concurenţei analizează preluarea Telekom România Mobile Communications

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Gheorghe Adrian Tomşa intenţionează să preia Telekom România Mobile Communications, mai puţin o serie de active care vor ajunge la Digi România.

Dupupă cum informează autoritatea de concurenţă, Gheorghe Adrian Tomşa controlează grupul Clever Media care operează în România, în principal în domeniul difuzării de programe de televiziune, activităţi de telecomunicaţii prin reţele de comunicaţii electronice, cesionarea drepturilor de difuzare TV pentru competiţii sportive, vânzarea drepturilor de retransmisie a propriilor canale către marii operatori de pe piaţă şi publicitate TV şi online.

Digi România este un operator de telecomunicaţii român care prestează servicii de comunicaţii electronice, furnizând servicii de retail şi de gros, telefonie mobilă şi fixă, servicii de voce şi date, servicii de conectivitate, precum şi servicii TV prin cablu sau satelit în România, Spania, Italia şi Portugalia.

Activele Telekom România Mobile Communications pe care Digi România intenţionează să le preia constau în spectru, întreaga reţea radio cu toate turnurile şi echipamentele şi contractele cu clienţii de tip pre-paid.

Telekom România Mobile Communications, care face parte din grupul Deutsche Telekom, se ocupă cu activităţi de telecomunicaţii prin reţele fără fir (exclusiv prin satelit).

„Conform prevederilor Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie analizată de Consiliul Concurenţei, care o va evalua în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, se menţionează într-un comunicat citat de Agerpres.