Conglomeratul american PPG are OK-ul Concurenței pentru preluarea Deutek

Andreea Neferu 03/01/2017 | 15:15 Ştiri
Conglomeratul american PPG are OK-ul Concurenței pentru preluarea Deutek

Tranzacția prin care gigantul american PPG preia producătorul de lacuri și vopsele Deutek a fost aprobată de Consiliul Concurenței.

PPG a cumpărat Deutek de la Emerging Europe Accession Fund, un fond de private equity administrat de Axxess Capital, care la rândul său a preluat acum trei ani acțiunile producătorului de lacuri și vopsele de la Advent International.

Printre brandurile aflate în portofoliul Deutek, companie fondată în 1993 de antreprenorul Marius Ivan, se numără OSKAR și Danke!, iar compania a înregistrat în 2015 afaceri de 131,5 milioane de lei și un profit net de 13,1 milioane de lei.

PPG, cu afaceri de peste 15 miliarde de dolari în 2015, mai deține în România compania Trilak, tot cu activități în zona vopselelor.

Pe plan local, Deutek concurează cu jucători precum Policolor, Kober sau Fabryo-Atlas pe o piață a lacurilor și vopselelor estimată la circa 150-200 de milioane de euro anual.

 


FOTO: Vopseaua OSKAR / Facebook

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.