Condiții speciale de călătorie în Grecia pentru românii cu copii

Elena Marinescu 06/06/2024 | 13:00 Ştiri
Condiții speciale de călătorie în Grecia pentru românii cu copii

Grecia, una dintre destinațiile preferate de români pentru concediile de vară, impune noi condiţii de călătorie care se vor aplica şi familiilor cu copii minori.

Mulți dintre turiştii români aleg să meargă pe plajele greceşti cu mașinile personale, însă se poate ajunge și cu autocarul, avionul sau chiar cu trenul. Pentru famiile cu copii există însă câteva condiții speciale.

Astfel, dacă minorii merg în vacanță în Grecia fără să fie însoțiți de părinți, aceștia trebuie să prezinte la punctele de trecere a frontierei mai multe documente, printre care pașaportul. Copiii trebuie să prezinte și documente care să ateste acordul ambilor părinți cu privire la deplasarea în Grecia, scrie Observator.

Totodată, minorii care merg în Grecia trebuie să aibă în posesia lor și un act de identitate care să fie valabil cel puțin jumătate de an de la momentul în care s-ar face întoarcerea în țară.

Aplicaţie cu informaţii detaliate pentru turişti

Recent, Grecia a anunțat că va introduce o aplicație destinată turiștilor, care a fost prezentată de ministrul Turismului, Olga Kefalogianni, și ministrul digitalizării, Dimitris Papastergiou. Cu ajutorul aplicației turiștii vor putea afla informațiile de care au nevoie, fiind ca un asistent personal de călătorie.

De asemenea, autoritățile de la Atena au introdus noi reguli pentru turiștii care călătoresc în Grecia cu autoturismele personale. Șoferii care dețin mașini electrice, hibride sau alimentate cu GPL trebuie să știe că bateriile mașinilor electrice nu trebuie să fie încărcate la mai mult de 40% din capacitate pentru a fi transportate cu vehiculele pe feribot.