Comunitatea de antreprenori se întâlneşte pe 18 şi 19 mai la Romanian Business Leaders Summit, într-un eveniment pe tema “Inevitabil Digital şi verde”

NewMoney 19/04/2022 | 14:59 Ştiri
Comunitatea de antreprenori se întâlneşte pe 18 şi 19 mai la Romanian Business Leaders Summit, într-un eveniment pe tema “Inevitabil Digital şi verde”

Peste 250 de antreprenori de top şi lideri de business sunt aşteptaţi pe 18 şi 19 mai, la Crowne Plaza Bucharest Hotel, unde are loc Romanian Business Leaders Summit 2022.

Evenimentul din acest an are drept teme principale transformarea digitală şi tranziţia verde, două tendinţe cheie în societatea actuală. Pe parcursul celor 2 zile de eveniment, zeci de lideri din mediul privat, mediul public şi ONG-uri vor urca pe scena RBL Summit pentru a dezbate care sunt soluţiile pentru a accelera digitalizarea şi transformările în domeniul sustenabilităţii.

Ediţia din acest an marchează şi aniversarea de 10 ediţii pentru cel mai important eveniment al Fundaţiei RBL.

“Temele din acest an reflectă speranțele și, în aceeași măsură, grijile antreprenorilor și ale mediului de afaceri. Implementarea corectă și la timp a PNRR va accelera dezvoltarea României, în ciuda crizei grave prin care trecem. Modernizarea României ține de abilitatea noastră de a digitaliza administrația, educația, sănătatea și businessul, dar și de a ajunge din urmă Europa din perspectiva infrastructurii. Și toate acestea ținând cont de nevoia globală de reducere a amprentei de carbon”, a declarat Dragoş Petrescu, Preşedintele Fundaţiei RBL.

Printre momentele importante ale evenimentului se numără o sesiune despre digitalizarea din administrație, un exercițiu de foresight despre modul în care putem transforma România în următorii 10 ani, o dezbatere despre scopul actual al sistemului de educație, precum și o sesiune interactivă despre forța de muncă în economia digitală.

La fel ca în ultimii ani, în prima zi a Summit-ului va avea loc şi Gala Merito, evenimentul care premiază 15 dintre profesorii valoroşi din sistemul educaţional românesc selectați din peste 350 de recomandări. Proiectul Merito a fost iniţiat de Fundaţia RBL în 2015 şi este unul de recunoaştere a excelenţei în educaţie.

Ziua a doua găzduieşte şi Gala Tinerii în Arenă, o celebrare a antreprenoriatului tânăr din România. În cadrul galei, 5 echipe de tineri antreprenori cu vârste între 16 și 24 ani din întreaga țară, vor avea ocazia să-și prezinte ideea de business în fața a 6 antreprenori de top pentru a primi mentorat. Tinerii în Arenă este parte din programul național Vreau să fiu Antreprenor inițiat de Fundația RBL în 2013 cu scopul de a promova spiritul antreprenorial și inovația în România.

Biletele sunt disponibile pe site-ul https://summit.rbls.ro/.

Despre Romanian Business Leaders

Romanian Business Leaders (RBL) este vocea și vehiculul de acțiune al liderilor din mediul privat de business pentru construcția unei Românii în care generațiile viitoare să își dorească să trăiască. Misiunea RBL este ca România să devină o țară mai bună pentru afacerile responsabile și, în felul acesta, pentru toți românii. Proiectele Fundației se subscriu celor trei domenii pe care comunitatea RBL le consideră importante pentru schimbarea și dezvoltarea societății: antreprenoriat, educație și bună guvernare. Mai multe pe www.rbls.ro.