Comunicat. Peste 60.000 lei premii pentru studenți în competiția gamificată PRIDE_U/VRunners

NewMoney 20/05/2022 | 11:32 Fapt Divers
Comunicat. Peste 60.000 lei premii pentru studenți în competiția gamificată PRIDE_U/VRunners

Gamificarea este o metodă bună de învățare, inovatoare și eficientă pentru studenții care vor să performeze. Competiția gamificată VRunners dezvoltată în cadrul proiectului PRIDE_U permite studenților înscriși să creeze legături între cele învățate (teorie) și lumea reală a business-ului (practică).

Procesului de învățare i se conferă astfel o calitate mult mai mare, deoarece studenții acționează motivați, cei mai activi și buni fiind recompensați cu premii lunare de 13.000 lei.

Se acordă lunar câte 2 premii I  în valoare de 3000 lei fiecare, 2 x premiu II în valoare de 2000 lei fiecare și 2 x premiu III în valoare de 1500 lei fiecare.

Din momentul lansării competiției și până în prezent s-au acordat premii în valoare de peste 60.000 lei.

 Provocările din competiția gamificată sunt instrumente eficiente pentru aprofundare și rezolvare a diverselor situații ajutând la construirea și dezvoltarea unor abilități constructive și la stimularea și menținerea entuziasmului studenților de a învăța. Le dăm astfel șansa de a explora anumite cazuri concrete, de a înțelege cum ar putea să aplice ce au învățat având puterea de a utiliza aceste experiențe în plan profesional dar și personal.

 VRunners este un alternate reality game, care are la bază sarcini practice,  studenții din grupul țintă trebuind să rezolve, într-un timp determinat, diverse ”provocări”. Rezolvarea fiecărei provocări este aprobată/respinsă de către experții de gaming & learning și de către reprezentanții mediului de business, iar pentru fiecare provocare îndeplinită fiecare student primește un anumit număr de calorii. Provocările acoperă un spectru foarte larg din punctul de vedere al competențelor validate și sunt bazate pe realitatea cu care cursanții se ”confruntă”: tematica și bibliografia pentru examene, participări la workshop-uri și vizite tematice, calitatea de angajat într-o companie, relatările prietenilor, articolele de specialitate din ziare, experiențele personale etc., care i-ar putea ajuta să se dezvolte atât din punct de vedere profesional, cât și personal.

Implicăm în crearea provocărilor din competiția VRunners – traineri și manageri din companii renumite, care să supună atenției studenților situații concrete spre rezolvare. Am creat parteneriate cu peste 50 de organizații din mediul de business, ai căror reprezentani au sprijinit echipa de proiect în organizarea unor workshopuri, stagii de practică, concursuri, studii de caz.

 În cele 7 luni de când a fost lansată competiția gamificată VRunners, au fost rezolvate 1931 provocări de către cei 153 studenți înscriși.

 ”De-a lungul carierei mele în cadrul învățământului universitar am avut ocazia să observ în detaliu necesitățile, dorințele, cât și aspirațiile studenților mei. Mi-am propus să țin pasul cu trendul actual în care educația să nu mai fie un proces rigid, ci o expresie firească a dorinței de cât mai multă cunoaștere.  Împreună cu echipa de proiect ne dorim să oferim în continuare o experiență digitală de învățare, cât mai interactivă, concretă și distractivă pentru studenții din grupul-țintă”, declară Conf. univ. dr. Cristian MARINAȘ – Manager proiect PRIDE-U.

Detalii despre competiția gamificată VRunners dezvoltată în cadrul PRIDE-U –”Practică inteligent dezvoltarea ta!” – puteți găsi pe site-ul proiectului www.pride.ase.ro.