Complexul Amazonia, aquapark de 100 de milioane de lei, se deschide în Timișoara

Andrei Dumitru 29/03/2023 | 15:17 Ştiri
Complexul Amazonia, aquapark de 100 de milioane de lei, se deschide în Timișoara

Amazonia, primul centru de wellness, relaxare și distracție acvatic din Banat, se va deschide în data de 31 martie, după investiții de peste 100 de milioane de lei și lucrări complexe care au durat 21 de luni, ce au rezultat într-o amplă reconversie urbană.

Complexul Amazonia este localizat pe strada Avram Imbroane nr. 56 și se întinde pe o suprafață de peste 4,3 hectare. Complexul va funcționa pe toată perioada anului între orele 10.00 și 22.00. Amazonia propune multiple bazine cu apă, complex de saune, centru de terapie și wellness, dar și o serie de tobogane și instalații de entertainment, se arată într-un comunicat remis redacției.

Complexul Amazonia creează 150 de locuri de muncă. Cantitatea de beton utilizată depășește 6.000 mc și au fost instalate peste 11 km de țevi. Filtrarea apei din bazine este efectuată cu ajutorul a 12 filtre cu o capacitate de 900 mc/oră. Energia este asigurată de 243 de panouri fotovoltaice, cu o putere totală instalată de 500 kW.

Amazonia beneficiază de o finanțare europeană de 28 milioane de lei, reprezentând 30% din investiția totală, derulată de compania Prompt Real Estate Solutions SRL, care va și opera complexul de wellness și entertainment.

Amazonia are trei zone principale: Aquapark, Termal și Spa, la care se adaugă zona centrul de terapie și masaj, respectiv zona de luat masa. De asemenea, va fi deschisă și o unitate de cazare pentru cei care efectuează tratamente și terapii pentru mai multe zile.

Zona Aquapark se întinde pe 7.500 mp și are un bazin de 300 mp cu adâncime maximă de 40 cm, dedicat copiilor de până în 10 ani, echipat cu tobogane și jucării acvatice; un bazin care are 4 tobogane cu trasee diferite și înălțimi de la 3 până la 9 m; bazinul mare de relaxare cu o suprafață de 750 mp prevăzut cu 2 instalații de tip râu leneș, 58 de locuri de hidromasaj, 10 șezlonguri pentru masaj cu aer, 5 vulcani de aer, instalații de masaj cervical și jacuzzi, grotă, perdea de apă și iluminat cromoterapeutic; respectiv un bazin interior/exterior prevăzut, de asemenea, cu diferite instalații de aer și hidromasaj.

Zona Termal este prevăzută cu 3 bazine – un bazin interior cu apă termală, un bazin interior cu apă clară, respectiv un bazin exterior cu apă termală. Temperatura apei termale este de 37-39 grade, iar izvoarele sunt săpate la o adâncime de peste 100 m.

Zona Spa are o suprafață de peste 1.000 mp și este dotată cu baie de aburi, dușuri tematice, salină, 3 tipuri de saună – finlandeză, cu aburi sau infraroșu -, curte interioară cu saună exterioară, sală de relaxare cu 16 șezlonguri, 7 săli pentru terapii asiatice – pachete complete de terapii asiatice autentice, masaje balineze de relaxare, tonifiere a corpului, precum și masaj tailandez pentru viitoare mămici sau reflexoterapie, cosmetică naturistă și masaj facial japonez.