Compania românească Softeh Plus, achiziționată integral de grupul polonez Symfonia

Andrei Dumitru 09/01/2024 | 12:19 Ştiri
Compania românească Softeh Plus, achiziționată integral de grupul polonez Symfonia

Softeh Plus, companie românescă cu peste 30 de ani de experiență în industria dezvoltării de software, anunță achiziționarea integrală de către Symfonia. Symfonia este lider de piață în Polonia pe soluții software ERP și HCM destinate companiilor mici și mijlocii, susținută de doi investitori de top în tehnologie: Accel-KKR din Silicon Valley și MidEuropa din Europa Centrală. Softeh Plus va continua să funcționeze ca o entitate independentă, sub același brand, având ca principal obiectiv accelerarea creșterii pe piața locală.

Conform reprezentanților Symfonia, decizia de achiziție este motivată de poziția dominantă a companiei Softeh Plus pe piața românească, ce se remarcă ca furnizor de top pe soluții ERP în sectorul medical și farmaceutic, aflat într-o ascensiune semnificativă. Symfonia apreciază funcționalitățile remarcabile ale portofoliului Softeh Plus, baza consolidată de clienți și potențialul de atragere a unei noi clientele. În 2023, Softeh Plus a sărbătorit 30 de ani de activitate și a încheiat anul cu afaceri de peste 7 mil. Eur.

Softeh Plus va continua să opereze independent, cu obiectivul principal de a-și extinde prezența în mod organic pe piața românească. Referitor la planurile de dezvoltare ale noii entități pentru anul curent, se anticipază o creștere semnificativă a cifrei de afaceri, menținând ritmul de creștere cu două cifre înregistrat de Softeh Plus în ultimii ani, respectiv elaborarea unui plan strategic pe termen lung pentru stimularea dezvoltării continue pe piața românească.

„Expertiza tehnologică și potențialul nostru de business au fost remarcate pe piața europeană. Symfonia, împreună cu Accel-KKR și MidEuropa, sunt hotărâți să investească în Softeh Plus pentru a dezvolta în continuare compania și a obține o poziție de lider pe piața din România. Prin această investiție, Softeh Plus va putea oferi noi soluții pentru a servi clienții și a crește exponențial în segmentele de piață selectate. Deschidem un nou capitol în istoria Softeh Plus, menținându-ne angajamentul față de clienți și având o perspectivă îndrăzneață asupra viitorului, atât pe piața locală, cât și în regiune”, a declarat Mihai Calu (foto dreapta), CEO al Softeh Plus.

Softeh Plus, prima achiziție internațională a companiei poloneze

Symfonia Group, cu o echipă de peste 600 de angajați și afaceri de cca. 40 mil. eur., își propune să devină unul dintre principalii furnizori de software pentru companiile mici și mijlocii din Europa Centrală și de Est. Achiziția integrală a Softeh Plus în România reprezintă primul pas spre această amibiție.

Astfel, grupul polonez se angajează să ofere echipei din România cele mai bune practici și expertiza sa obținută de-a lungul timpului. De asemenea, Symfonia intenționează să capitalizeze parteneriatele cu furnizori globali de tehnologie, precum Amazon Web Services și Microsoft, accesibile tuturor companiilor din portofoliul Accel-KKR.

„Suntem entuziasmați să întâmpinăm echipa Softeh Plus în familia noastră extinsă. Achiziția nu reprezintă doar o extindere geografică, ci și o adăugare valoroasă în portofoliul Symfonia, consolidându-ne poziția de jucător important în Europa Centrală și de Est. Oportunitatea de a colabora cu echipa românească în dezvoltarea unor proiecte inovatoare va aduce beneficii pentru toți clienții noștri. Împreună vom continua să oferim servicii și soluții de înaltă calitate pentru a ne asigura că clienții pot profita de oportunitățile oferite de cooperarea dintre companiile noastre”, a declarat Piotr Ciski (foto stânga), CEO al Grupului Symfonia.

Numele Softeh Plus rămâne neschimbat. Toți angajații și managerii își păstrează rolurile actuale și continuă să se concentreze asupra a ceea ce fac cel mai bine – dezvoltarea de software calitativ pentru clienți. În lunile următoare, Mihai Calu și Piotr Ciski vor elabora un plan de tranziție pentru a consolida echipa de conducere la nivel local, cu experți operaționali și non-operaționali. În cursul anului 2024, Mihai Calu va deveni membru al Consiliului de Supraveghere Softeh Plus, transferându-și responsabilitățile de CEO.