Compania Johnson & Johnson a cerut UE autorizarea vaccinului anti-COVID 19

Elena Marinescu 16/02/2021 | 18:54 Ştiri
Compania Johnson & Johnson a cerut UE autorizarea vaccinului anti-COVID 19

Compania farmaceutică americană Johnson & Johnson a cerut în mod oficial Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) autorizarea vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de aceasta pentru administrare în Uniunea Europeană.

EMA a primit astăzi cererea de autorizare condiționată a vaccinului anti-COVID-19 al Janssen (n.r. numele folosit pe piața europeană de Johnson & Johnson). EMA va desfășura o evaluare științifică amănunțită într-un program accelerat pe baza căruia vom acorda autorizarea condiționată de piață”, a anunțat autoritatea de reglementare pe Twitter.

Președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen a salutat anunțul pe Twitter, afirmând că executivul UE este pregătit să autorizeze administrarea vaccinului de îndată ce EMA oferă o evaluare științifică pozitivă.

Spre deosebire de vaccinurile Pfizer/BioNTech și Moderna, cel al J&J se administrează într-o singură doză și nu trebuie să fie transportat la temperaturi foarte scăzute în congelatoare specializate. Potrivit HotNews, testele clinice efectuate asupra 44.000 de voluntari din opt țări, nivelul de protecție contra Covid-19 fiind de 72% la testele din SUA, 66% în America Latină și 57% în Africa de Sud, unde circulă variante ale coronavirusului.