Compania de tip holding CreditAmanet devine societate pe acțiuni

Andrei Dumitru 15/11/2022 | 12:06 Ştiri
Compania de tip holding CreditAmanet devine societate pe acțiuni

Compania românească de tip holding cu o experiență de aproape 15 ani pe piață își schimbă forma juridică și devine societate pe acțiuni. În acest proces vor fi implicate toate liniile de business ale grupului – amanet, schimb valutar și comerț cu bunuri mobile – desfășurate în cadrul companiilor DIGITAL SALE SRL și EUROCREDIT EXCHANGE SRL.

Cu experiență antreprenorială de peste 25 de ani, Claudiu Diaconu, fondatorul CreditAmanet, este președintele Consiliului de Administrație al societății, în care se regăsesc, în calitate de membri, actualul CEO, Cosmin Popovici și Valentin Petcu, în prezent COO-ul companiei. În consiliul de administrație au fost cooptați și Mihai Chișu, cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul piețelor de capital locale și internaționale și Vlad Porumb, doctor în economie și profesor la Școala de Business a Universității Manchester, specializat în piețele de creditare, audit și sustenabilitate.

„Procesul de transformare în societate pe acțiuni a fost pentru echipa CreditAmanet o perioadă dinamică, cu provocări depășite și lucruri noi asimilate rapid”, mărturisește Cosmin Popovici, CEO-ul companiei. „Putem spune că ne-am școlarizat și am absolvit în timp record atât facultatea de drept, cât și cursuri de consultanță fiscală. Uitându-ne acum în urmă ni se pare amuzant, dar ținând cont de volumul de muncă și de intensitatea proiectului, întreaga echipă CreditAmanet merită felicitată pentru rezultatele obținute”, spune CEO-ul companiei.

Obiectivul principal al schimbării formei juridice este guvernanța eficientă și obiectivă, ceea ce facilitează atragerea de finanțări pentru îndeplinirea obiectivelor incluse în planul de business. Accelerarea procesului de digitalizare a activității, dublarea cifrei de afaceri în următorii doi ani și extinderea pe piața internațională sunt câteva dintre obiectivele CreditAmanet în viitorul apropiat.

„Compania a ajuns în acest moment la un grad de maturitate la care schimbarea formei juridice în societate pe acțiuni este pasul firesc. În cei aproape 15 ani de când suntem pe piață ne-am dovedit credibilitatea, reziliența și coerența business-ului, într-un mod transparent. În ultimii ani, am înregistrat valori record ale cifrei de afaceri, iar acest succes este al întregii noastre echipe. Este un rezultat al modului în care ne asumăm responsabilitățile și respectăm standardele de etică. Vizăm o dezvoltare sustenabilă, prin guvernanță corporativă și suntem convinși că deja CreditAmanet este o societate foarte atractivă pentru investitori”, explică CEO-ul CreditAmanet.

În acest moment, pachetul de acțiuni al companiei numără 150 milioane de unități. Pachetul majoritar de 87,2 % este deținut de familia Diaconu, prin DIAMOND CAPITAL HOLDING. Vicepreședintele companiei și directorul de operațiuni, Valentin Petcu, are 8,5% unități, iar Cosmin Popovici, CEO CreditAmanet, deține 4,3% . „În planul de dezvoltare al companiei există și opțiuni de pachete minoritare de acțiuni pentru angajați”, spune Cosmin Popovici.

Compania care a înregistrat maxime istorice ale cifrei de afaceri în ultimii doi ani a raportat o creștere de 37% a cifrei de afaceri și de 33% a profitului în primul semestru din 2022, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Într-o piață care anual înregistrează o creștere de 25%, CreditAmanet, liderul pieței din București și al doilea jucător la nivel național, are cel mai difersificat portofoliu de produse și servicii și este prezent cu preponderență în centrele comerciale, cu 24 de agenții dintre cele 25 pe care le deține la nivel național.