Comoditate în concedii: 6 din 10 persoane preferă vacanțele de odihnă, în locul celor active

NewMoney 08/08/2017 | 16:46 Ştiri
Comoditate în concedii: 6 din 10 persoane preferă vacanțele de odihnă, în locul celor active

Majoritatea (59%) persoanelor care pleacă în concediu preferă vacanțele în care se odihnesc, doar 35% aleg să cutreiere cât mai mult în zona în care au ajuns, iar 6% nu sunt încă hotărâți, arată un sondaj realizat în 17 țări de compania de cercetare de piață GfK.

Bărbații sunt cu puțin mai comozi în alegerile lor decât femeile: 60% preferă o vacanță relaxantă, față de 58% din femei care fac aceeași alegere. În cazul concediilor active însă nu există diferențe. Atât bărbații, cât și femeile aleg acest tip de vacanță în proporție de 35%.

Prezența copiilor sau a adolescenților în familie influențează aceste preferințe. Circa două treimi (62%) din familiile cu copii sub 12 ani aleg vacanțele relaxante, în timp ce doar 57% din cele în care există adolescenți merg în concediu să se odihnească.

„Adolescenții sunt cei mai înclinați să favorizeze vacanțele active, 43% din aceștia optând pentru ele și 51% alegând o vacanță relaxantă. Preferința pentru vacanțe active scade constant cu înaintarea în vârstă, terminând cu cei în vârstă de 50 de ani și cei cu vârsta de 60 de ani sau peste. Doar o treime din acești respondenți optează pentru concedii active”, arată rezultatele sondajului GfK.

Însă grupul de vârstă cel mai „predispus” la vacanțe de odihnă nu este cel al bătrânilor (respectiv categoria 60+), ci cel al persoanelor mature (40+).  Acestea din urmă aleg în proporție de 64% să se relaxeze fără să depună mult efort de-a lungul perioadei în care sunt plecați în vacanță, față de cei 57% din bătrâni care preferă vacanțele relaxante.