Comerțul ambulant va fi interzis în Capitală. Ce riscă cei care vând produse în stradă

Elena Marinescu 30/03/2023 | 18:57 Ştiri
Comerțul ambulant va fi interzis în Capitală. Ce riscă cei care vând produse în stradă

Consiliul General al Bucureștiului a luat o decizie prin intermediul căreia comerțul ambulant va fi interzis în Capitală. Cei care nu respectă această decizie vor putea primi amenzi de mii de lei și vor rămâne fără produse.

Proiectul adoptat de consilieri prevede interzicerea comerțului neautorizat, atât cu produse alimentare cât și cu produse nealimentare, motiv pentru care vânzătorii ambulanți nu ar mai trebui să existe de luna viitoare pe străzile din București.

„Se interzice, pe drumurile publice ale municipiul Bucureşti, orice tip de comerţ neautorizat cu produse alimentare şi nealimentare în sediu fix sau ambulant.

Se interzice comercializarea neautorizată a produselor alimentare şi nealimentare în parcajele publice, locurile de joacă pentru copii, în pieţe şi în locurile publice din proximitatea pieţelor ori în alte locuri publice neautorizate pe raza municipiului Bucureşti”, se arată în decizia luată de Consiliul General.

Polițiștii locali din București, cât și cei ai Primăriei Capitalei se vor ocupa de punerea în aplicare a noului regulament, potrivit antena3.ro.

De asemenea, cei care nu vor respecta noua decizie a Consiliului General al Capitalei vor putea fi sancționați cu amenzi cuprinse între 1.000 și 2.000 de lei pentru persoanele fizice și între 3.000 și 5.000 lei pentru persoanele juridice.