Comenzile online de mâncare s-au dublat, în 2019. Ce comandă românii

NewMoney 16/07/2019 | 11:55 Ştiri
Comenzile online de mâncare s-au dublat, în 2019. Ce comandă românii

Apetitul românilor pentru comenzile online de mâncare a crescut considerabil, numărul acestora dublându-se în luna iunie faţă de începutul anului, a anunţat, marţi, foodpanda.ro.

Cele mai comandate preparate de pe platforma foodpanda au fost preponderent din bucătăria internaţională. În topul preferinţei românilor, primele cinci locuri sunt ocupate de burgeri, ciorba de văcuţă, pizza, pacheţelele de primăvară şi plăcinta de vişine.

În primele trei luni ale anului 2019, numărul restaurantelor noi listate pe platformă a crescut în medie cu peste 132%, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2018. În plus, numai în luna iunie, numărul restaurantelor este cu aproape 50% mai mare faţă de începutul anului.

Foodpanda şi-a extins operaţiuni în Ploieşti, Craiova, Târgu Mureş şi Baia Mare.

„În prima parte a anului, ne-am focusat pe extinderea operaţiunilor în patru noi oraşe din ţară şi pe consolidarea poziţiei în acestea, ceea ce a dus şi la creşterea numărului de restaurante noi listate pe platformă. Piaţa de food ordering evoluează exponential, numărul comenzilor fiind dublu în luna iunie faţă de începutul anului”, declară Radu Bălăceanu, Country Manager foodpanda România.

Potrivit datelor centralizate de companie, pe primul loc în topul oraşelor cu cele mai multe comenzi în primul semestru al anului se află Bucureştiul, urmat de Cluj-Napoca şi Timişoara. De asemenea, în Cluj-Napoca a fost înregistrată cea mai mare comandă din perioadă menţionată, în valoare de 1.349,5 lei, care a inclus 13 meniuri Pizza 2+2 Gratis XL.

În ceea ce priveşte modalităţile de plată preferate de clienţii foodpanda în prima parte a anului, 77% dintre aceştia au ales să plătească cash, iar restul de 23% au achitat comenzile online. Pe parcursul primelor şase luni ale anului 2019, în medie aproximativ 75% dintre comenzi au fost plasate online, în creştere cu 12 procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Foodpanda.ro, parte a grupului Delivery Hero, este una dintre cele mai mari platforme online de comenzi de mâncare din România, colaborând, în prezent, cu peste 1.500 de restaurante din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Braşov, Constanţa, Arad, Ploieşti, Oradea, Galaţi, Craiova, Sibiu şi Piteşti, Târgu Mureş şi Baia Mare.