Comedia SF „Free Guy”, cu Ryan Reynolds şi Jodie Comer, debut pe primul loc în box ofice-ul nord-american

NewMoney 16/08/2021 | 10:52 Timp Liber
Comedia SF „Free Guy”, cu Ryan Reynolds şi Jodie Comer, debut pe primul loc în box ofice-ul nord-american

Comedia SF „Free Guy”, cu Ryan Reynolds şi Jodie Comer în rolurile principale, a debutat pe primul loc în box ofice-ul nord-american, cu încasări care au depăşit aşteptările producătorilor, relatează News.ro.

Filmul Disney şi 20th Century Studios a avut un buget de producţie de peste 100 de milioane de dolari şi în primul weekend a generat încasări de 28,4 milioane de dolari, potrivit boxofficemojo.com.

La nivel internaţional, filmul a obţinut încasări de 22,5 milioane de dolari, astfel că totalul la debut este de aproximativ 51 de milioane de dolari.

Regizat de Shawn Levy, „Free Guy” spune povestea unui funcţionar de bancă ce descoperă că este de fapt un personaj într-un joc video brutal.

Din distribuţie mai fac parte Taika Waititi, Lil Rel Howery şi Channing Tatum, iar Tina Fey, Hugh Jackman şi Dwayne Johnson şi-au împrumutat vocile.

Filmul horror „Don’t Breathe 2”, regizat de Rodo Sayagues, cu Stephen Lang în rol principal, a debutat pe poziţia secundă, cu încasări de 10,6 milioane de dolari.

„Jungle Cruise”, cu Dwayne Johnson şi Emily Blunt în distribuţie, comedie de aventuri bazată pe un circuit din parcul Disneyland şi regizată de Jaume Collet-Serra, a coborât un loc în clasament, după ce, în al treilea weekend de la premieră, a generat încasări de 9 milioane de dolari.

Lungmetrajul biografic „Respect”, cu Jennifer Hudson în rolul cântăreţei Aretha Franklin, a debutat pe locul al patrulea, cu încasări de 8,8 milioane de dolari.

Semnat de regizoarea de teatru Liesl Tommy, aflată acum la primul lungmetraj, „Respect” spune povestea uneia dintre cele mai apreciate şi populare interprete de muzică din toate timpurile, care a murit în 2018, la vârsta de 76 de ani. Franklin este prezentată de la vârsta de 10 ani până la succesul imens de care s-a bucurat albumul gospel „Amazing Grace”, trecând prin traumele şi revenirea artistei.

„The Suicide Squad”, regizat de James Gunn, cu Margot Robbie, Idris Elba şi John Cena în distribuţie, a coborât patru locuri în top, până pe cinci, după ce, în al doilea weekend de la premieră, a generat încasări de 7,75 milioane de dolari.

Top 10 al box office-ului nord-american este completat de thrillerul „Old”, filmul de acţiune „Black Widow”, drama „Stillwater”, lungmetrajul fantasy „The Green Knight” şi comedia de aventuri „Space Jam: A New Legacy”.