Colaborator NewMoney, numit secretar de stat la MAE

NewMoney 22/05/2017 | 10:58 Ştiri
Colaborator NewMoney, numit secretar de stat la MAE

Ștefan Popescu a fost numit în funcția de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe (MAE), potrivit unei decizii publicate vineri în Monitorul Oficial.

Ștefan Popescu a scris opinii în primele 15 numere ale revistei NewMoney pe teme de politică externă.

El este Doctor în istoria relațiilor internaționale contemporane la Universitatea Paris 1-Sorbona, instituție pe care a absolvit-o Summa cum laude și de unde și-a obținut și diploma de licență și de masterat.

Ștefan Popescu este analist la Romania Energy Center, un think-tank specializat în cercetări din domeniul energetic, Secretar General al Comisiei de Studii Prospective a Academiei Române, profesor asociat la Școala Națională de Științe Politice și Administrative (SNSPA), și cercetator afiliat Unității Mixte de Cercetare n° 8138 – Sorbonne, Identités, Relations internationals et Civilisations européennes (SIRICE). În perioada 2005-2006 el a fost Consilier special (chargé de mission) la Înaltul Consiliu al Francofoniei/Biroul fostului Secretar General ONU, dr. Boutros Boutros-Ghali (Paris, Franța).

Popescu are studii de istorie la Universtitatea de Stat Valahia (Târgoviște), Universitatea de Stat din Tirana (Albania, bursier al Guvernului României) și Universitatea Paris 1 – Sorbona (bursier al Guvernului României).


Ilustrație: weareloot.com