Cod ROȘU de grindină într-un județ din România

NewMoney 03/07/2019 | 09:32 Ştiri
Cod ROȘU de grindină într-un județ din România

ANM a emis un cod roșu de grindină de mari dimensiune și ploaie torențială valabil, până la ora 09.45, în două localități din județul Mureș.

Este vorba de localitățile Lunca Bradului și Stânceni, unde se vor semnala grindină de mari dimensiuni (>5cm), vijelie puternică, averse torențiale ce vor cumula 40 l/mp și frecvente descărcări electrice.

O altă avertizare nowcasting, un cod portocaliu valabil până la 09.30, a fost emisă tot în Mureș, în zona de munte de peste cota 1800 m și în localitățile Deda, Lunca Bradului, Vătava, Răstolița, Rușii-Munți și Stânceni. Se vor semnala: vijelie, grindină de dimensiuni mici si medii, averse ce vor cumula 35 l/mp și frecvente descărcări electrice.

ANM a emis cod portocaliu de ploi şi vijelii și pentru judeţul Bistriţa-Năsăud (Bistriţa Bârgăului, Livezile, Cetate), valabil până la ora 9:00.

Sunt aşteptate averse torenţiale care vor cumula 30…40 l/mp, grindină de dimensiuni mici şi posibil medii, vijelie, frecvente descărcări electrice.

De asemenea, meteorologii au emis cod galben de vijelii şi pentru mai multe zone din judeţele Botoşani, Suceava, Neamţ, Iaşi, Alba, Mureş, Harghita, Sibiu, Sălaj, Cluj, informează ANM.

FOTO: Pixabay.com