CNAS mai face o încercare. 36 de posturi de conducere în CJAS-uri, scoase din nou la concurs

Elena Marinescu 21/05/2021 | 21:23 Ştiri
CNAS mai face o încercare. 36 de posturi de conducere în CJAS-uri, scoase din nou la concurs

Casa Națională de Asigurări de Sănătate scoate din nou la concurs 36 de posturi de directori generali în casele județene de sănătate.

Potrivit CNAS, este vorba de posturile de directori generali din județele Alba, Arad, Argeș, Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Ilfov, Mureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Vrancea, Casa de Asigurări a Municipiului București, Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești.

Proba scrisă va avea loc în data de 16 iunie 2021, ora 10.00. Termenul limită de depunere a dosarelor este 4 iunie, la ora 14.30.

Surpriză de proporţii la concursul anterior

Casa Națională de Asigurări de Sănătate a organizat de urgență un concurs pentru ocuparea funcției de director. În cele mai multe județe postul a rămas vacant.

În prima fază, 60 de candidați și-au depus dosarele pentru ocuparea funcției de director general. 54 au fost admiși pentru a susține proba. Surpriză totala însă. În data de 6 mai s-au prezentat doar 33 de doritori. Punctajul pe care ar fi trebuit să-l obțină era de 70 de puncte, mult prea mult pentru unii. Astfel , doar cinci au ajuns să susțină și ultimul examen. Cei cinci candidați rămași în cursă au ocupat locurile vacante din județele Maramureș, Iași, Cluj, Tulcea și Bistrița Năsăud.

Candidații care au picat examenul spun că subiectele au fost destul de dificile. “A fost un examen normal, cum se dau toate examenele. Dar foarte mult de învățat. A fost foarte multă legislație. Pentru cei care au avut timp să se pregătească se putea cuprinde legislația, pentru cei care nu au avut timp să se pregătească, așa cum am fost și eu, nu am reușit să cuprind toată legislația”, a spus un candidat pentru Europa Liberă.