Clubul la care evoluează Ionuț Radu a fost scos la vânzare. Ce se va întâmpla cu portarul român din sezonul următor

NewMoney 15/05/2019 | 16:10 Ştiri
Clubul la care evoluează Ionuț Radu a fost scos la vânzare. Ce se va întâmpla cu portarul român din sezonul următor

Clubul italian Genoa, la care evoluează și românul Ionuț Radu, a fost scos la vânzare. După rezultatele tot mai slabe din ultimii ani, care au stârnit furia fanilor, președintele clubului a angajat o firmă de consultanţă „pentru a consilia vânzarea clubului”.

„Un mandat de consiliere pentru vânzarea clubului a fost oferit societăţii Assietta S.p.A, un cabinet de consultanţă specializat în finanţele firmelor”, este anunțul postat pe site-ul oficial al echipei italiene.

Vestea nu a venit în cel mai bun moment pentru echipă, care se află la doar un punct de primul loc retrogradabil, cu  două etape rămase de jucat din acest sezon de Serie A.

Fondat în 1893, Genoa este cel mai vechi club din prima ligă italiană și are în palmares 9 titluri de campioană, însă ultimul a fost cucerit tocmai în 1924.

Clubul a fost preluat în 2003 de Enrico Preziosi, proprietarul celui mai mare producător de jucării din Italia. În 2005, echipa a fost retrogradată în Serie C, în urma unor acuzații de de „blat” în victoria cu Venezia (3-2) din ultima etapă a sezonului 2004-2005 de Serie B, care asigura promovarea directă în prima ligă pentru „grifoni”.

Președintele Enrico Preziosi a mai încercat să vândă clubul și în 2017, însă deși negocierile erau avansate, tranzacția a picat pentru că prețul cerut, de 120 de milioane de euro, a fost considerat prea mare, având în vedere datoriile uriașe, potrivit Digi24.ro.

 

Ce se va întâmpla cu Ionuț Radu

 

Portarul naționalei U-21 a României s-ar putea întoarce în această vară la Inter, clubul care l-a adus în italia în urmă cu șase ani și care l-a cedat la Genoa anul trecut. Potrivit presei din Italia echipa din Milano va activa o clauză din contractul lui Ionuț Radu a României care îi permite să îl răscumpere pentru 12 milioane de euro.

Tuttosport scrie că Radu ar putea apăra poarta genovezilor și în sezonul următor, însă. Inter ar urma să îl împrumute înapoi la Genoa pentru un sezon, în condițiile în care la Milano românului îi va fi dificil să se impună ca titular în fața lui Samir Handanovic.


Foto: Facebook