Clotilde Armand solicită anularea autorizaţiei de construire pentru One Modrogan

NewMoney 18/01/2021 | 12:36 Ştiri
Clotilde Armand solicită anularea autorizaţiei de construire pentru One Modrogan

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat, luni, că va solicita prefectului Capitalei, Traian Berbeceanu, anularea autorizaţiei de construire pentru trei blocuri pe Aleea Modrogan şi va sesiza Inspectoratul de Stat în Construcţii.

„În această dimineaţă, am mers pe Aleea Modrogan nr. 1A din inima Bucureştiului şi am văzut şantierul de acolo. Este îngrozitor să priveşti cum o zonă protejată devine betonată din cauza unor funcţionari publici cu interese meschine. În Parcelarea Filipescu cineva s-a gândit să planteze trei blocuri şi să distrugă zona istorică. Ştim foarte bine cine a dat aceste avize şi autorizaţii de construire. Alături de mine a venit şi domnul viceprimar al Sectorului 1 Oliver Păiuşi care a început deja demersurile de verificare a documentaţiei elaborată de funcţionarii din Primăria Sectorului 1. Eu voi înainta către Prefectul Municipiului Bucureşti o solicitare de anulare a autorizaţiei de construire şi voi sesiza Inspectoratul de Stat în Construcţii.
Avem zero toleranţă faţă de cei care aleg să distrugă moştenirea impresionantă a Bucureştilor”, a scris Armand, pe Facebook.

Într-un clip video care însoţeşte postarea, ea a menţionat că la baza acestei dezvoltări imobiliare este şi un aviz dat de vechea administraţie.

„Noi am prefera această dezvoltare imobiliară să aibă loc în zonele care sunt părăsite şi nu, aici, într-o zonă verde, în inima Bucureştiului. Vrem să analizăm şi să anulăm acest aviz”, a afirmat Clotilde Armand.

Viceprimarul Sectorului 1 Oliver Păiuşi a precizat că va verifica cum a putut fi obţinut acest aviz dat de fostul viceprimar Daniela Popa.

„Noi ne vom duce la Primărie să verificăm cum a putut să fie obţinut acest aviz. Vom cere prefectului şi ISC să verifice legalitatea documentaţiilor de urbanism emise pentru această investiţie din Sectorul 1”, a adăugat Păiuşi.

În această dimineață am mers pe Aleea Modrogan nr. 1A din inima Bucureștiului și am văzut șantierul de acolo. Este…

Posted by Clotilde Armand on Monday, January 18, 2021

 

Compania One United Properties dezvoltă în zona aleea Modrogan un proiect rezidențial exclusivist, format din 3 blocuri cu regim redus de înălțime (3 etaje cu 4 retras).

Autorizația de construire pentru One Modrogan a fost obținută în luna septembrie 2020, cand au început și lucrările de construcție. Conceptul arhitectural al proiectului este realizat de biroul de arhitectură DD Design Studio condus de Dan Șerban, în colaborare cu biroul de arhitectura X Architecture & Engineering condus de Marius Călin.