Clotilde Armand: Fiecare locuitor din Sectorul 1 va primi un tichet anticriză în valoare de 1.000 lei

Andrei Dumitru 10/10/2022 | 16:21 Ştiri
Clotilde Armand: Fiecare locuitor din Sectorul 1 va primi un tichet anticriză în valoare de 1.000 lei

Primăria sectorului 1 a anunțat că toți cetățenii peste 18 ani din acest sector al Capitalei vor primi un ”tichet anticriză” în valoare de 1.000 lei. Banii – în total circa 200 de milioane -au fost economisiți de la operatorul de salubritate, conform anunțului.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a inițiat un proiect de hotărâre de consiliu local în acest sens. Ea trebuie însă să fie și votată de consilieri.

“Oferim 200 milioane lei locuitorilor Sectorului 1. Este vorba de un sprijin financiar sub forma de tichet anticriză în valoare de 1.000 lei pentru fiecare locuitor. Ajutorul este nominal. Va primi acest tichet anticriză fiecare locuitor care a împlinit 18 ani. De acest ajutor nu vor beneficia decât cetățenii care au domiciliul în Sectorul 1” , a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Potrivit edilului, sursa banilor o constituie economiile făcute din contractul cu operatorul de salubritate: 100 de milioane lei în 2021 și 100 milioane lei în 2022. Clotilde Armand a explicat că locuitorii Sectorului 1 pot alege ce fac cu acești bani, destinați investițiilor prioritare pe capitolul energie: izolarea imobilului, achiziția unor panouri fotovoltaice sau a unei pompe de căldură, să-și cumpere sau să-și schimbe centrala de apartament sau de bloc, să-și schimbe ferestrele sau ușa de intrare, să-și înlocuiască caloriferele, iar, acolo unde este posibil, să-și achite facturile la gaze, la curent electric sau la Termoenergetica.

PSD: „Clotilde Armand a chemat conducerea USR Bucuresti la sediul Primăriei Sectorului 1 ca să spargă împreună puşculiţa cu bani publici”

Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a declarat că primarul „Clotilde Armand a chemat conducerea USR Bucuresti la sediul Primăriei Sectorului 1 ca să spargă împreună puşculiţa cu bani publici”.

„Clotilde Armand a chemat conducerea USR Bucuresti la sediul Primăriei Sectorului 1 ca să spargă împreună puşculiţa cu bani publici. După ce a făcut investiţii de 1,6% pentru sănătate şi a atras 0 fonduri europene, Clotilde Armand promite că dă 1.000 de lei fiecărui cetăţean din Sectorul 1. Ajutor anticriză! Nu contează dacă eşti angajat pe salariul minim sau milionar în euro, pensionar sau CEO, dacă locuieşti în Chitila sau în Primăverii! Digitalizarea, investiţiile în educaţie, infrastructură şi spitale, toate promisiunile de reforme peste reforme au fost uitate! Anii de critică acerbă a voucherelor sociale s-au încheiat astăzi cu o promisiune de mită electorală în bloc”, a scris Petre Florin Manole, luni pe Facebook.

El a mai spus că Primăria Sectorului 1 dispune de foarte mulţi bani, dar sumele nu sunt folosite de către Clotilde Armand la nimic.

„Adevărul este că primăria dispune de foarte mulţi bani care sunt la dispoziţia primarului şi care nu sunt folosiţi la nimic. E mult mai bine ca ei să ajungă la cetăţeni, dar doar la cei care au cu adevărat nevoie de sprijin, la cetăţenii cu venituri reduse”.