Clotilde Armand: Am o veste mare pentru Bucureşti! Cinema Patria, consolidat

Elena Marinescu 08/12/2020 | 22:35 Ştiri
Clotilde Armand: Am o veste mare pentru Bucureşti! Cinema Patria, consolidat

Clotilde Armand a susţinut că marţi au început procedurile pentru consolidarea imobilului ARO, cinema Patria, care era încadrat în clasa întâi de risc seismic. Edilul a făcut anunţul chiar pe contul personal de Facebook.

„Am o veste mare pentru București. Astăzi am început procedurile pentru consolidarea imobilului ARO / cinema Patria din bulevardul Magheru, încadrat în clasa I de risc seismic.

Este vorba despre o colaborare între Primăria Sectorului 1 care administrează Cinema Patria și Primăria Capitalei prin Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic – condusă de Edmond Niculușcă (căruia îi mulțumesc încă o dată pentru activitatea lui în folosul comunității). Continuăm să ne respectăm angajamentele asumate”, este mesajul transmis de Clotilde Armand, pe contul personal de Facebook.

în 2018, fostul primar Daniel Tudorache spunea că modernizarea şi consolidarea acestui cinematograf face parte dintr-un program mai amplu în care sunt cuprinse cinematografele Patria Excelsior, Cotroceni şi Giuleşti.

„PATRIA este emblema cinematografelor din Bucureşti. În acest moment ţinem legătura cu Primăria Capitalei pentru că acel bloc trebuie consolidat. Vom consolida cinematograful şi, cu siguranţă, vom reda bucureştenilor acel cinematograf. Eu ţin minte că, până în 1990, era un cinematograf emblematic pentru Bucureşti. Mai era şi Scala. Este un cinematograf de care Bucureştiul are nevoie.

Va putea fi folosit şi pentru spectacole de teatru. Vrem să îmbinăm şi teatrul şi cinematograful. Să îl redăm bucureştenilor pentru că avem nevoie de aşa ceva”, a explicat Daniel Tudorache.