Clifford Chance Badea a recrutat unul dintre avocații care au intermediat cea mai mare tranzacție de M&A de anul trecut

NewMoney 18/09/2017 | 14:45 Ştiri
Clifford Chance Badea a recrutat unul dintre avocații care au intermediat cea mai mare tranzacție de M&A de anul trecut

 

Adrian Cazan s-a alăturat echipei Clifford Chance Badea pe poziția de senior associate în practica de M&A și real estate, coordonată de Nadia Badea, partener.

Cu o experiență de aproape 15 ani în firme internaționale de avocatură de afaceri, Cazan a ofert de-a lungul anilor consultanță juridică unor companii mari atât în România, cât și la nivel internațional. Prin proiectele în care a fost implicat și-a consolidat profilul în rândul celor mai bine pregătiți avocați din România pe aspecte ce țin de piața imobiliară și cea a fuziunilor și achizițiilor.

Portofoliul său include proiecte majore, precum asistență acordată japonezilor de la Asahi Breweries pentru preluarea Ursus România, asistență acordată Centrului Medical Unirea (Regina Maria) pentru închirierea celui mai mare spital privat care urmează să fie dezvoltat în Cluj Napoca, asistarea Enterprise Investors pentru achiziția grupului Noriel, asistență acordată unei instituții financiare majore pentru relocarea tuturor activităților sale bancare într-o nouă clădire de birouri, asistență acordată CA Immo pentru vânzarea portofoliului de proiecte logistice din România și Polonia către PointPark Properties, asistență oferită către CPPIB și Cairn Capital pentru finanțarea de 180 de milioane de euro acordată Globalworth, asistență acordată Resource Partners pentru achiziția operatorului centrelor de fitness World Class și sistarea Tymbark pentru achiziția producătorului de ape minerale Rio Bucovina.

„Lucrăm în prezent pe mai multe proiecte de referință pentru piața din România, atât prin gradul lor de complexitate, cât și prin amploare”, spune Nadia Badea, partener Clifford Chance.

„Mă bucur să mă alătur acestei echipe și să regăsesc în cadrul Clifford Chance Badea pe mulți dintre colegii care mi-au îndrumat pașii la începutul carierei mele de avocat. Ca parte a Clifford Chance Badea, sunt încrezător că împreună vom consolida poziția de top în domeniul Real Estate și M&A”, a adăugat Adrian Cazan.

Clifford Chance este numărul unu pe plan global între firmele internaționale de avocatură, conform Chambers Global Top 30 2016.

Printre proiectele de referință asistate recent de Clifford Chance România se numără:

  • Asistență juridică acordată fondului suveran China Investment Corporation într-una dintre cele mai ample tranzacții imobiliare din istoria recentă – preluarea companiei pan-europene de operațiuni logistice Logicor, cu activități inclusiv în România, de la fondul american Blackstone. Biroul din România a acoperit aspectele aferente tranzacției pe plan local (iunie 2017).
  • Asistență acordată BC Partners, unul dintre fondurile de investiții din etapa finală de achiziție a pachetului de 100% din acțiunile lanțului de comerț Profi – cea mai mare investiție a unui fond de private equity în România (2016);
  • Asistență acordată fondului de investiții New Europe Property Investments plc. (NEPI) în tranzacția de fuziune cu fondul de investiții Rockcastle, care a creat cea mai mare companie imobiliară din Europa Centrală și de Est, respectiv una dintre cele mai mari din Europa Continentală. Tranzacția a fost coordonată de biroul de la București (2016);
  • Asistență acordată unui fond de private equity în legătură cu achiziția operațiunilor SABMiller din Europa Centrală și de Est (2016);
  • Asistență acordată grupului Affidea în tranzacția prin care a preluat de la SouthEast Europe Equity Fund II (administrat de compania americană Bedminster Capital Management) şi Harkstede Holding, lanțul Hiperdia din Braşov (2016).
  • Asistență acordată fondului de private equity Abris Capital Partners în cadrul celei de-a patru mari investiții realizate în România – achiziția Green Group, cel mai mare grup integrat de managementul deșeurilor din Europa de Sud-Est (2016);
  • Asistență acordată fondului de private equity Innova Capital în legătură cu vânzarea Provus Group – cel mai mare centru de procesare plăți din România și unul dintre cele mai mari din Europa de Est, către Wirecard AG, respectiv în legătură cu vânzarea La Fântâna, lider pe piața aprovizionării cu apă și aparate de cafea, către fostul proprietar – fondul de private equity Oresa Ventures (2016).
  • Asistență acordată CBRE Global Investors în legătură cu vânzarea portofoliului de retail format din 11 proprietăți în România, Polonia, Cehia și Ungaria (inclusiv centrul comercial Felicia din Iași) către CPI Property Group (2016).