Clever Taxi, cumpărat de liderul pieței aplicațiilor de taxi din Europa

Florel Manu 22/06/2017 | 13:14 Ştiri
Clever Taxi, cumpărat de liderul pieței aplicațiilor de taxi din Europa

Liderul european pe piața de e-hailing, mytaxi a achiziționat în proporție de 100% compania Clever Tech din România, deținătoarea aplicației Clever Taxi.

Reprezentanții celor două companii nu au făcut publică valoarea tranzacției, însă este vorba de o sumă cu opt cifre, respectiv peste 10 milioane de euro. „Prin această achiziție strategică, mytaxi accelerează expansiunea internațională a aplicației de comandă taxi în Europa. Lansată în 2009, mytaxi este prima aplicație din lume care a creat o legătură directă între pasageri și șoferii de taxi. Cu un volum global de peste 10 milioane de descărcări, peste 120.000 de șoferi înregistrați și disponibilitate în 70 de orașe din 10 țări europene, mytaxi este liderul de piață în industria aplicațiilor e-hailing”, se arată într-un comunicat al companiei.

Clever Taxi a fost lansată în 2010 de Mihai Rotaru și Alex Dumitru, funcționează în 20 de orașe importante din România, are peste 17.000 de șoferi înregistrați și peste 600.000 de utilizatori. Platforma Clever Taxi va continua să funcționeze, aplicația fiind în continuare disponibilă atât pentru șoferi cât și pentru clienți.

CITEȘTE ȘI: Doi foști colegi de facultate au creat o aplicație prin care au fost comandate 40 de milioane de curse de taxi

mytaxi aparține companiei Intelligent Apps GmbH, și a fost fondat în iunie 2009, și este prima aplicație care pune în legătură directă pasagerul cu un șofer de taxi. Aplicația este disponibilă în 70 de orașe din 11 țări din Europa. Cu aproape 400 de angajați, mytaxi activează în Germania, Austria, Polonia, Spania, Italia, Portugalia, Marea Britanie, Irlanda, Suedia, Grecia și România. Din septembrie 2014, mytaxi este o subsidiară a Daimler Mobility Services GmbH (parte din grupul Daimler).

Cu o experiență de peste 20 de ani în presa românească, Florel Manu a debutat la Radio PRO FM, după care și-a continuat activitatea la mai multe trusturi media precum PRO TV, Antena1 și Antena3, Adevărul, The Money Channel. Acoperă domeniile retail, real estate și turism.