Clever extinde serviciul de transport alternativ CleverGo în alte două mari orașe din țară

Andrei Dumitru 16/09/2019 | 11:01 Ştiri
Clever extinde serviciul de transport alternativ CleverGo în alte două mari orașe din țară

Clever extinde serviciul de transport alternativ CleverGo în alte două mari orașe din țară, în completarea serviciilor de taxi oferite deja în aplicație. Serviciul este disponibil începând de astăzi (n.r. 16 septembrie) în Cluj și în Iași. Serviciul este disponibil deja în București și în Timișoara.

”În Cluj și Iași observăm o evoluție accelerată a cererii de mobilitate raportată la capacitatea serviciilor de transport actuale. CleverGO este un serviciu complementar celui de taxi, lansarea sa în București generând reducerea timpilor de așteptare pentru pasageri, creșterea cu 32% a numărului de comenzi medii per șofer și câștiguri lunare mai mari cu 700 de lei pe lună pentru aceștia. Vom continua să investim masiv în dezvoltarea și modernizarea industriei de transport urban, pentru a oferi un serviciu de calitate la cel mai bun preț”, spune Andrei Frunză, CEO Clever.

CleverGO aplică un tarif fix per kilometru, indiferent de momentul zilei, de condițiile de trafic sau de cererea și oferta de mașini dintr-un anumit moment. Serviciul funcționează pe principiul proximității, criteriul principal de alocare a unei comenzi fiind distanța dintre punctul din care a fost lansată comanda și locația șoferului. Pe lângă criteriul de proximitate, aplicația ține cont și de alte elemente precum ratingul șoferului și preferințele de plată ale clienților.

Platforma Clever colaborează doar cu șoferi autorizați pentru activități de transport taxi sau transport alternativ, având în prezent peste 30.000 de șoferi înregistrați la nivel național care asigură servicii de mobilitate urbană pentru mai mult de 1,5 milioane de utilizatori.

Aplicația Clever a fost fondată în 2010 și este prima aplicație de e-hailing din România care permite atât plata cash a cursei, cât și plata direct din aplicație, prin card bancar. Clever are 1,5 milioane de utilizatori și peste 30.000 de șoferi înregistrați, potrivit datelor oferite de companie.

În luna iunie 2017, business-ul Clever a fost achiziționat de grupul Intelligent Apps, parte a companiei Daimler Mobility Services. Din același grup fac parte aplicațiile FreeNow (disponibilă în 9 țări din Europa) și Beat (activă în Grecia, Peru, Chile și Columbia). Intelligent Apps are 16 milioane de utilizatori în 14 țări și 100 de orașe, fiind cea mai mare aplicație de mobilitate urbană din Europa.