Clădirea universitară din România, considerată cea mai frumoasă din Europa

Elena Marinescu 24/05/2024 | 18:12 Ştiri
Clădirea universitară din România, considerată cea mai frumoasă din Europa

În Europa sunt oficial peste 2.700 de universități care încântă privirea cu arhitectura și stilul lor unic. Knowledge Academy a realizat un top cu cele mai frumoase clădiri universitare de pe continent, folosind regula  „proporția de aur” din arhitectură.

Astfel, în topul celor mai frumoase clădiri universitare europene România se află în fruntea clasamentului, cu o clădire extrem de apreciat datorită arhitecturii sale remarcabile.

Biblioteca Carol I a fost considerată cea mai frumoasă

Deși România este o țară în continuă dezvoltare, există clădiri care atrag atenția și care sunt apreciate pe plan internațional. Biblioteca Carol I a fost cea care a obținut cel mai mare punctaj, deoarece este cea mai aproape de perfecțiune din punct de vedere estetic. Fiind o clădire de patrimoniu, Biblioteca Universității din București a fost finalizată în 1893 și inaugurată de către regele Carol I, în anul 1895.

Arhitectul acestei clădiri este Paul Gotterau, care este autorul și al Palatului Casei de Depuneri, Consemnațiuni și Economii și al vechiului Palat Regal, potrivit Click.ro.

Scorul obținut de Biblioteca Universității din București în cazul „proporției de aur” este de 94,07%. Astfel, clădirea devenit una dintre cele mai plăcute și apreciate dintre toate centrele universitare din Europa.

Pe al doilea loc al clasamentului se află clădirea principală a Universității din Catania, Italia. Imobilul este construit într-un stil baroc și a fost realizat în urma unui cutremur care avut loc în anul 1693, iar de-a lungul timpului a beneficiat de mai multe reparații.