Clădirea de birouri Banu Antonache Offices, refinanțată cu aproape 7 milioane de euro

Andreea Neferu 07/12/2016 | 16:56 Ştiri
Clădirea de birouri Banu Antonache Offices, refinanțată cu aproape 7 milioane de euro

Compania de management în domeniul imobiliar Adval Asset Management a securizat un credit de 6,7 milioane de euro pentru refinanțarea clădirii de birouri Banu Antonache Office Building din București, cu o suprafață închiriabilă de 4.500 de metri pătrați și chiriași precum Opel, DTZ Echinox și BNP Paribas.

Refinanțarea clădirii, ce a fost livrată în 2006, a fost realizată cu suportul echipei de capital markets a companiei de consultanță imobiliară JLL, care a mai asistat Adval Asset Management în luna august, pentru refinanțarea unui alt imobil de birouri, Cascade Office.

„Banu Antonache Offices a devenit o clădire de birouri de tip boutique, extrem de solicitată, ceea ce explică nivelul ridicat de retenție a chiriașilor existenți și gradul de ocupare al clădirii, de 100%”, a spus David Hayward, CEO al Adval Asset Management.

După această refinanțare, planul Adval este atragerea de parteneri interesați să investească pe piața de birouri din București.

În 2014, Adval a preluat un portofoliu de proprietăți pe care compania îl administrase anterior. În ultimii doi ani, compania a investit fonduri proprii și a administrat portofoliul în paralel cu vânzarea unor proprietăți și cu restructurarea sau refinanțarea creditelor. Adval are sub administrare active de peste 100 de milioane de euro, cu o suprafață totală de 98.000 de metri pătrați.

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.