Ciucă: Guvernul aprobă alocarea a 1,77 miliarde de lei pentru a compensa creşterea preţurilor la materialele de construcţii

Andrei Dumitru 14/04/2022 | 12:11 Ştiri
Ciucă: Guvernul aprobă alocarea a 1,77 miliarde de lei pentru a compensa creşterea preţurilor la materialele de construcţii

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, joi, că în şedinţa de Guvern va fi adoptată o Ordonanţă de urgenţă prin care se va aloca suma de 1,77 miliarde de lei, pentru compensarea creşterii preţurilor la materialele de construcţii.

„Luni seara anunţam un pachet de măsuri economico-sociale, denumit ‘Sprijin pentru România’. În acest moment putem să spunem că parte din aceste măsuri au început să fie implementate. Astfel, vom aproba astăzi o ordonanţă de urgenţă prin care alocăm 1,77 miliarde de lei pentru compensarea creşterii preţurilor la materialele de construcţii. De asemenea, creşterea preţurilor la forţa de muncă. Acest pachet de 1,77 miliarde de lei face parte din pachetul total de 5,2 miliarde. Diferenţa o vom asigura din fonduri europene, ceea ce înseamnă că în scurt timp, aşa cum am discutat cu MIPE, avem deja identificate liniile de finanţare şi vom continua să sprijinim domeniul construcţiilor”, a spus premierul.

Nicolae Ciucă a subliniat că autorităţile publice vor fi sprijinite în acest fel să ducă la bun sfârşit proiectele pe care şi le-au asumat.

„Avem nevoie ca acest sector să îşi menţină capacitatea şi să poată să-şi asume în viitor celelalte proiecte, pentru că avem în PNRR, de asemenea, o gamă largă de proiecte pe care trebuie să le ducem la bun sfârşit. Practic, în tot acest ansamblu de măsuri sunt două componente esenţiale care au o singură rezultantă: investim în economie, păstrăm locurile de muncă şi în felul acesta reuşim să ne îndeplinim obiectivele asumate de a dezvolta România”, a precizat Ciucă.